tiistai 8. maaliskuuta 2016

Onko sinullakin kuiva iho?

Normaalisti mun iho on ollut melko helppohoitoinen. Toki olen aina huolehtinut hyvästä meikinpuhdistuksesta väsymyksen tasosta huolimatta, en ole ikinä nukkunut meikit kasvoilla ja olen säännöllisen epäsäännöllisesti käynyt ihonpuhdistuksessa. Kesällä iho on ollu melko normaali ja talvella ehkä pintakuiva sekaiho. 

Tänä talvena tilanne kuitenkin karkasi käsistä. Pakkaset on toki yksi selittävä tekijä, mutta ilmeisesti hormonit teki varsinaisen tempun. Mun iho on ollut ja on edelleen niin rutikuiva, että olen suurinpiirtein laittanut kookosöljyä jopa meikin alle! Testasin muutaman kuukauden aikana kaikkea mahdollista ja nyt ajatelin esitellä viimeisimmän comboni, joka tuntuu toimivan tällä hetkellä parhaiten. Toivottavasti näistä vinkeistä hyötyy joku muukin kuivasta ihosta kärsivä...

Jos aloitetaan ihon kosteusvoiteista, niin olen kokeillut kaikkea mahdollista - apteekkikosmetiikkaa, luomukosmetiikkaa, öljyseerumeja, kookosöljyä, vauvan ihonhoitotuotteita jne. muutaman mainitakseni... Paras kombo on kuitenkin ollut Dr. Hauschkan ruusuvoide*, jonka sain blogin kautta testiin ja laitan kasvoilleni aamulla meikin alle, sekä Avenen Cold Cream, jonka levitän kasvoilleni illalla ennen nukkumaanmenoa. Kumpikin tapaus on todella rasvainen, mutta ei mene kuin hetki, kun kummatkin ovat imeytyneet ihooni ja sen jälkeen joko meikkaan tai menen nukkumaan.

Ruusuvoiteesta on muuten olemassa kai kevyempikin versio, että jos tämä perinteinen voide tuntuu jonkun mielestä liian rasvaiselta, niin sitten voi kokeilla sitä toista. Ehkä mäkin testaan sitä jossain vaiheessa, jos ihoni kosteustasapaino vielä joskus palautuu.

En ihan joka ilta, mutta melkein joka ilta levitän iholleni myös Estelle & Thild -merkin Biodefense Multi-Nutrient Youth Oil -kasvoöljyä. Pahimpina pakkaspäivinä tammikuussa sekoitin tätä myös aamulla meikkivoiteen sekaan. (Tämä on muuten aika hyvä vinkki, jos haluaa kuulaan ja terveen näköisen ihon, mutta ei ehkä paras vinkki rasvaiselle iholle!)

Pitkään ongelmana oli kuitenkin se, että vaikka meikki näytti ihan hyvältä aamulla, niin päivän mittaan iho kuivui silti ja puuterituotteet näytti iholla ikäviltä läikiltä. Koulun myötä keksin vaihtaa meikkivoiteen, johon olin hulluna monta kuukautta(!), vanhaan Bobbi Brownin meikkipuikkoon ja meikkisiveltimeen. Tämä muutos olikin aika ratkaiseva! Meikkipuikon koostumus tuntuu sopivan kuivalle iholle nestemäistä meikkivoidetta paremmin! Lisäksi olen jäänyt koukkuun Zoevan meikkisiveltimeen. sillä meikin levitys tällä sujuu nopeasti ja kädet pysyvät puhtaina. :) 

Sen jälkeen kun otin nämä kuvat, löysin vielä erittäin hyvän voidemaisen paletin Make Up For Everiltä. Paletti sisältää varjostusvärin, pari highlighteria ja poskipunan ja toimii kuivalla iholla myös puuterituotteita paljon paremmin. Jos teitä kiinnostaa, niin voisin esitellä ko. tuotteen omassa postauksessa paremmalla ajalla.


Koska voidemaiset tuotteet saattavat hieman kiillellä kasvoilla viimeistelen homman vielä kevyesti puuterilla, mutta ei millä tahansa puuterilla. Aiemmin käytin MACin väritöntä puuteria, mutta kuivan ihon takia siirryin käyttämään Dr. Hauschkan Balancing Teint Powder -puuteria*. Sain tämän tuotteen testiin yhdessä tilaisuudessa, enkä varmaan olisi osannut ostaa sitä muuten. Tuote kuitenkin osoittautui erittäin toimivaksi ja kuiva ihoni tuntuu tykkäävän tästä enemmän kuin MACistä. Siinä on hoitavia ainesosia ja se sopii muuten myös miehille! ;)

Kyseessä on vuoden 2011 kausimeikkituote, mutta tänä keväänä Dr. Hauschka tuo myyntiin kokoelman, joka sisältää pelkästään viime vuosien suosituimpia kausituotteita ja tämä puuteri on yksi näistä. Kokoelman nimi on Comeback look ja se on nyt vihdoin myynnissä! Jos huomasitte, niin tämä oli mainittu myös Stockan uusimmassa kauneusliitteessä...olisikohan ollut vielä jokin kamppistarjous käynnissä...? 

Oma huomioni kiinnittyi erityisesti kokoelman kahteen tuotteeseen - Poskipuna Duo ja Luomiväri Trio. Tilaisuudessa, jossa olin Dr. Hauschka kansainvälinen meikkitaiteilija Karim Sattar käytti näitä kahta tuotetta niin monipuolisesti kasvoilla, että jäi kyllä kutkuttamaan... Miettikää miten helppoa matkustaminenkin olisi, jos parilla tuotteella saisi luotua silmämeikin, valot, varjot, poskipunan, päivä- ja iltameikin?! 

Päivän aikana raikastan ja kosteutan kasvojani vielä kasvosuihkeilla. Tällä hetkellä käytössä ovat Body Shopin, MACin ja Caudalien suihkeet. Keksin muuten tällä viikolla yhden loistotuotteen kuiville huulille. mutta koska sekään ei ehtinyt mukaan kuvauksiin, niin tästäkin myöhemmin omassa postauksessaan.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua ja pärjäilette kesään asti! Haluan uskoa, että kesä ja aurinko tekee ihmeitä. tosin tällaisina harmaina päivinä tuntuu, että jo itse aurinko on aikamoinen ihme! ;) Hyvää naistenpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...