lauantai 5. maaliskuuta 2016

How to get kissable lips?

Nyt kun kirjat on kahlattu läpi ja omien huulten meikkaamisessa on saavutettu neuroottisuuden piste mitä tulee symmetriaan, on aika pyhittää huulille ihan oma opastus. Kirjoitan erikseen jutun jossa esittelen omat tämän hetken suosikkituotteeni, mutta tällä kertaa keskityn ainoastaan huulten muotoiluun.

Mä olen aina ollut melko laiska huulipunien ja kiiltojen käyttäjä, mikä on sinänsä hassua ottaen huomioon, miten paljon aikaa käytän esimerkiksi kulmien muotoiluun. Huulimeikki kuitenkin viimeistelee meikin kuin meikin ja olenkin ottanut itselleni haasteeksi käyttää huulipunia useammin. Huulipuna todellakin herättä kasvot eloon ja viime aikoina moni on kommentoinut sitä miten hyvältä ihoni ja kasvoni näyttävät... Syitä on varmasti monia, mutta yksi syy tähän on uusi pinkki huulipunani Laura Mercieriltä! ;)


Se on varmasti selvä asia, että oikean värinen huulipuna piristää, nuorentaa ja korostaa persoonallisuutta, mutta en juuri tullut ajatelleeksi, että huulimeikki myös kosteutta, hoitaa ja suojaa huulten ohutta ja herkkää ihoa. Jotenkin koin, että siihen tarkoitukseen on ainoastaan huulirasvoja, mutta kappas! Mulla on vielä hieman työn alla löytää hyvät tuotteet nimenomaan kuiville huulille, mutta ikuisesti kuivista huulista kärsivänä opin juuri, että rasvaiset, hoitavat ja korkeakiiltoiset huulipunat sopivat parhaiten nimenomaan kuiville, rohtuneille ja ryppyisille huulille. Veikkaan, että Suomessa aika moni pystyy samaistumaan ainakin tuohon "kuivat ja rohtuneet" kategoriaan. (Jos joku osaa suositella hyviä tuotteita kuiville huulille, niin pistäkää ihmeessä viestiä kommenttiboksiin!)

Toinen asia, josta aina luistan on huulten rajaus. Nyt koulun myötä eteeni on kuitenkin auennut aivan uusi maailma. Taidan olla aika onnellinen, sillä kuivuuden lisäksi mulla ei ole hirveästi valittamista huulistani. Opettajan mielestä mulla on täydelliset Hollywood-huulet ja hän jopa kysyä olenko laittanut huuliini jotain täytettä, haha?! Olen kyllä miettinyt, mutta tämän kommentin jälkeen ajattelin siirtää täyteaineet ainakin hieman myöhempään....;) Toisen huulia meikatessa ja opettajan demon aikana hoksasin kuitenkin, miten suuri merkitys rajauksella voi olla, jos huulet ovat ohuet, liian paksut, epäsymmetriset tai kääntyvät alaspäin. Myös värillä on iso merkitys.


(Kuva/image: here)

Huulipunatrendit toki vaihtelevat ja kautta aikojen on nähty jos jonkinlaisia punattuja huulia. Aika hauskasti opettaja vertasi huulten kokoa myös naisten sananvapauteen. Viime vuosisadan alussa huulitrendi tuli geishoilta, jotka tunnetusti ei juuri ilmaise omia mielipiteitään ääneen. Tänä päivänä naisten asema on monella tavalla hyvin erilainen ja ken tietää, ehkäpä se tosiaan selittää tämän päivän länsimaiset trendit - pullistavat kosmetiikkatuotteet, hyaloronihapon, botoxin jne...

Mutta nyt muutama meikkitärppi, toivottavasti koette, että näistä on teillekin apua.

Huulipunan värin valinta
 • Jos ihosi on epäpuhdas, suosi raikkaita ja puhtaita sävyjä
 • Jos ihosi on samea tai harmaa, vältä ruskeita huulipunan sävyjä
 • Jos huulten oma väri on voimakas (kuten mulla) ja punat tuntuvat taittuvan siniseen, valitse haluttua väriä vaaleampi ja lämpimämpi sävy
 • Jos omat huulet ovat todella vaaleat (huulten väri on lähellä muuta ihoa), niin kannattaa valita puna, joka näyttää tummemmalta kuin toivottu lopputulos
 • Jos hampaasi ovat keltaiset tai haluat saada ne näyttämään valkoisemmilta, vältä keltapohjaisia ja ruskeita huulipunasävyjä. Vastaavasti sinipohjaiset punat saavat hampaasi näyttämään valkoisemmilta.
 • Jos huulesi ovat pienet tai kapeat, vältä tummia värejä ja mattapunia. Liian suuret huulet vastaavasti hyötyvät näistä vinkeistä. 
 • Jos huulesi ovat suuret, niin älä liioittele vaaleiden värien, helmiäisten ja kiiltojen kanssa. Ja vastaavasti pienet ja kapeat huulet saavat näillä vinkeillä lisäboostia.
 • Jos haluat suurentaa suuta, niin piirrä rajaus hieman huulten ääriviivojen ulkopuolelle, mutta älä liioittele, sillä lopputulos voi näyttää koomiselta! Homma toimii myös toisinpäin, mutta suosittelen harjoittelemista ja perehtymään asiaan hieman enemmän. Kaikki kuulostaa niin helpolta ja loogiselta, mutta se on oikeasti aika vaikea homma saada uudet rajat näyttämään luonnolliselta! Toisinaan vähemmän on enemmän! 

Täytyy sanoa, että huulten meikkaamisen vaikeus on yllättänyt minut, mutta toisaalta jos on vuosia panostanut ihoon ja kulmiin omassa meikissä, niin olihan se odotettavissakin, että niiden teko myös muille tuntuu helpommalta. Ei auta tässäkään asiassa kuin harjoitella....itsellä, muilla ja kaikella mikä liikkuu. :) Postauksen kuva on tästä hyvä esimerkki - yökkäri päällä ja yönuttura päässä, mutta onpahan ainakin huulimeikki kunnossa, haha! :)

Ostin tänään muuten ihana huulipunapaletin MUFElta. Siinä on viisi erilaista punaista sävyä, joten ei muuta kuin treenaamaan. Mulla on kuulkaas mennyt niin paljon rahaa kosmetiikkaan tässä kuussa, että en kehtaa edes sanoa, ja silti koko aika on jotain mitä puuttuu. Seuraavaksi esittelen muutaman suosikkihuulituotteeni ja lisää hyviä sivellin ja puhdistusainevinkkejä!

Onko teillä mitään erityistä aihessa, mistä haluaisitten lukea?

4 kommenttia:

 1. Hei,
  Hyvää opastusta. Itse olen kyllä tosi laiska meikkaamaan. Kuivia huulia hoidan huulirasvalla päivisin ja illalla laitan a-vitamiinivoidetta.

  Kulmakarvojen muotoilu juttu aikaisemmin oli myös hyvä. Mietin ensi kerralla syvemmin miten kulmiani laitan. Etenkin nyt kun venyneet yläluomet on korjattu leikkauksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos viestistäsi! Ja kiitos palautteesta, mukavaa kuulla, että olet kokenut nämä postaukset hyödyllisiksi. :) Mikä tuo a-vitamiinivoide on, jokin apteekista saatava vai jokin muu? Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. A-vitamiinivoiteeni on Leiraksen voide apteekista. Se voide myös rauhoittaa ihoa, jos huulet ovat rohtuneet tai iho ärsyyntynyt niistämisestä. Joskus kauana sitten ostin Virosta a-vitamiinivoidetta, mutta se ei ollut sama tuote vaan ihoa ärsyttävä.

  VastaaPoista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...