sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Perfect Eyebrows eli kulmien muotoilu (OSA 3)

Sanotaan, että odottavan aika on pitkä. No niin muutenkin onkin! Mutta samalla viikot kuluu vauhdilla, kun vapaapäiviä viikossa on vain yksi ja kaikki kävelystä alkaen on huomattavasti hitaampaa!

Nyt sitten viimeinen kulmapostaus vähään aikaan. :) Jos et ole lukenut kahta edellistä, niin kurkkaa ne täältä ja täältä. Viimeksi koulussa oli aiheena huulimeikki ja voitte odottaa seuraavaksi postauksia mistäpä muusta kuin huulista, heh! Mulla on paljon lukemista edessä, mutta sitäkin enemmän harjoitusta huulikynän kanssa. Postauksia siis tulee sitä myöten, kun kertaan asioita ja yritän oppia.

Tämä postaus on kuitenkin pyhitetty aiheelle: Millaiset kulmat sopivat parhaiten erilaisille silmille. Toki kulmien muotoon vaikuttaa myös kasvojen muoto, ei pelkästään silmien muoto, mutta keskityn nyt kuitenkin yhteen asiaan kerrallaan. Alla olevasta kuvasta jokainen voi huvikseen yrittää tunnistaa omat kasvojenmuotonsa. Vinkkinä voin sanoa, ettei kukaan taida olla kokonaan "yhdenmuotoinen"! :)

Jos joku miettii, että mitä tehdä sitten, jos omille kasvojenmuodoille sopisi yhdenlaiset kulmat, mutta silmien muoto huutaa jotain muuta, niin vastaus on helppo. Pitää tehdä valinta. Kaikkea ei pysty meikilläkään korjaamaan, eikä pitäisikään. Persoonalliset piirtaa saavat näkyä! :)

Alla olevissa vinkeissä keskityn siis ainoastaan kulmiin, mutta silmämeikillä efektin saisi vielä tehokkaammin esille. Jos kuitenkin tutustuu tarkemmin alla olevaan koosteeseen, niin ymmärtää paremmin myös sen, miten silmämeikki toimii. Esimerkkinä pyöreät kasvot. Pyöreiden kasvojen meikissä ja kulmissa yritetään välttää pyöreitä muotoja, jotta pyöreys ei korostu entisestään. Jos silmät ovat lähellä toisiaan, niin silmämeikillä, varjoilla ja valoilla sekä kulmilla silmiä yritetään saada visuaalisesti kauemmaksi toisistaan, jne...Erilaiset silmät ja niihin sopivat kulmakarvat:

Kulmakarvoilla voi muotoilla kasvojen ilmettä, ryhdistää piirteitä (erityisesti laskeutuvat yläluomet) ja parantaa kasvojen ja silmien suhdetta. Kuten kerroin, olen myös itse alkanut viimeaikoina muotoilemaan omat kulmani hiukkasen erimuotoisiksi, ja kuulkaas...ei huono! Joten vinkit kannattaa lukea läpi ja silloin kun ei ole kiire kokeilla saisko ne omatkin kulmat näyttämään vielä paremmalta..?

Kertauksen vuoksi edellisista postauksista voi kurkata kuvan klassisesta kulmakarvamuodosta, jota yleensä tavoitellaan nyppimisellä ja meikillä. Kulmien muoto kuitenkin muuttuu, jos silmät ovat....
 • Jos silmät ovat kaukana toisistaan (silmien väli suurempi kuin silmän leveys)Tässä tapauksessa kulmia jatketaan ja/tai tummennetaan sisänurkista.
 • Jos silmät ovat lähellä toisiaan (silmien väli pienempi kuin silmän leveys):
  Kulmakarvat muotoillaan niin, että niiden väli levenee keskeltä. Kulmakaari ja häntä puolestaan liikkuvat enemmän ohimoita kohti.
 • Jos silmät ovat syvällä:
  Tässä tapauksessa kulmat ovat usein alhaalla kulmaluulla ja jotta silmiä voisi korostaa, hajakarvat on hyvä nyppiä pois ja korostaa meikillä kulman yläreunaa ja kaarevuutta.
 • Jos silmät ovat ulkonevat:
  Kulmat muotoillaan kulmikkaiksi vastapainona ulkoneville, pyöreille silmille. Kulmakarvaa suoristetaan ja häntää nostetaan ylöspäin, varsinkin, jos kulma on muodoltaan pyöreä tai laskeutuva.
 • Jos silmät ovat pienet:
  Kulmat muotoillaan kohoaviksi, jolloin luomelle mahtuu levittämään vaaleaa luomiväriä ja häivyttämään tummaa ylöspäin. Tässä siis ideana suurentaa silmiä visuaalisesti meikillä ja kulmien alapuolella on hyvä olla tilaa meikin tekemiseen.
 • Jos silmissä on laskeutuvat luomet (yleensä iän myötä ilmiö yleistyy):
  Kulmakarvat muotoillaan ryhdikkäiksi ja kohoaviksi. Jos kulmat kaartuvat alaspäin, niin se korostaa laskeutunutta luomea entisestään. Huom! Luomet saattavat laskeutua hieman myös nuorilla, ja nostamalla kulman häntää hieman ylöspäin, katseeseen ja koko ilmeeseen saa kirkkautta ja nuorekkuutta.
 • Jos silmät laskeutuvat ulkonurkasta (silmän ulkonurkka on alempana kuin sisänurkka):
  Tällaiset silmät näyttävät helposti surullisilta ja kulmarvan muodossa onkin syytä varoa laskevaa linjaa! Tässäkin häntä pystyyn ja ilme kirkastuu! ;)
 • Jos silmät nousevat ulkonurkasta:
  Vinoille, kissamaisille silmille voi antaa lisää ryhtiä leveämmillä kulmakarvoilla.
Jokohan olette sekaisin? Heh, niin mäkin... teoriassa homma on helppo, mutta sitten kun ne uudet kasvot sattuu kohdalle ja pitää huomioida kaikki mahdollinen ihotyypistä ja ihon sävystä, kasvojen muotoon, niin soppa on valmis! ;) Mutta innolla eteenpäin ja jossain vaiheessa sitä ehkä oikeesti oppii hyväksi meikkaajaksi... Hope so! :)


(Kaikki postauksen kuvat ja niiden lisätiedot löytyvät mun Pinterestistä. / Images from Pinterest.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...