lauantai 6. helmikuuta 2016

Perfect Eyebrows eli kulmien muotoilu (OSA 1)

Mun silmissä meikkauksen kaksi tärkeintä osa-aluetta ovat hyvä pohja ja kulmakarvat. Toki on miljoona muuta asiaa, jotka on mahdollista sössiä, mutta omaan silmääni tökkää eniten vääränvärinen meikkivoide ja vääränmalliset tai väriset kulmat.

Tällä viikolla koulussa oli aiheena kulmien muotoilu ja odotin tätä aihetta innolla alusta asti. Nyt tunnista inspiroituneena päätin kirjoittaa myös oman postauksen aiheesta. Monelle teistä moni tässä postauksessa mainittu asia on varmasti itsestäänselvyys, mutta toivottavasti joukkoon mahtuu myös jotain uuttakin tietoa. Itselleni tämä toimii kertauksena ja reflektointina opituista asiasta. Sen voin sanoa, että vaikka olin melko tyytyväinen omiin kulmakarvoihini, sain silti tällä viikolla pari uutta hyvää vinkkiä ja huomasin samalla kuinka vaikeaa on meikata toisen kulmakarvat, ne kun saattavat olla niin kovin erilaiset kuin mihin itse on tottunut!!!Jaan aiheen nyt ainakin kahteen osaan ja tässä osiossa keskityn ns. teoriaan - nyppiminen, ihanteellinen kulmien muoto, väri ja lopulta kulmien muotoilu. Seuraavassa postauksessa esittelen omat suosikkituotteeni tähän mennessä ja kertaan muutamat käytännön vinkit.

Kaikki postauksen kuvat löytyvät Pinterestistäni, joten sinne vaan klikkailemaan jos jokin kuva tuntuu hyödylliseltä. Samalla löytyy paljon muitakin hyödyllisiä kuvia sekä kuvien lisätietoja. :)


Yleisesti kulmakarvoista

 • Kulmakarvatrendit vaihtelevat eri aikoina, mutta kauneusmeikissä lopulta kuitenkin ratkaisee kasvojen ja silmien muoto, sillä kulmakarvojen täytyy sopia näihin.
 • Oikeanlaisella (tai vääränlaisella) kulmien muodolla voidaan muuttaa kasvojen ilmettä, nuorentaa, vanhentaa, saada näyttämään vihaiselta tai lempeältä, tuoda kasvoihin kulmikkuutta...you name it!
 • Edellä mainitun kommentin jälkeen todettakoon, että rajansa kaikella! Jos kulmat ovat esimerkiksi todella tuuheat, eikä henkilö halua nyppiä niitä, kulmia ei pysty muotoilemaan kuin tiettyyn pisteeseen asti.
 • Lopulta kulmat on makuasioita. Toiset tykkäävät luonnollisista kulmista, toiset selkeistä ja "maalatuista" kulmista. Pääasia tietysti on, että ulkomuoto miellyttää kunkin omaa silmää. Jos kuitenkin haluaa kasvoihin jotain muutosta tai ammattilaisen mielipidettä (en viittaa tässä vielä itseeni, haha), niin kulmien uudenlaiselle muodolle ja värille on hyvä olla avoinna. 
 • Huolitellut kulmakarvat toimivat kehyksenä kasvoille, avartavat katsetta ja tekevät meikistä huolitellun näköisen. Parhaimmillaan saatat tulla jopa kuuluisaksi kulmakarvojesi ansiosta, kuten kävi Caralle! ;)


Kulmien nyppiminen

 • Aivan kuten kaikessa muussakin, jos perustukset eivät ole kunnossa, niin ei siihen päälle hyvää taloa rakenneta. Tasainen meikkipohja on helpompi tehdä hyväkuntoiselle iholle ja siistit kulmakarvat on helpompi meikata huoliteltujen karvojen päälle.
 • Jos henkilön kulmakarvat ovat todella pitkiä, karvat on hyvä ensin lyhentää. Kyllä, kuten parturissa, kampaa ja saksia apuna käyttäen. 
 • Jos karvoja on todella paljon, kulmien alla tai kulmien välissä, niin nopeampi ja helpompi tapa on vahata ne. Vahojahan myydään nykyään ihan marketeissa kuluttajille, mutta ensimmäisellä kerralla turvautuisin kuitenkin esimerkiksi kosmetologin apuun. Näin oikeanlainen kulmien muotokin löytyy helpommin ja nopeammin. Vahaamisen etu on myös se, että karvat pysyvät nyppimistä kauemmin loitolla.
 • Kulmat kannattaa nyppiä iltaisin, jotta mahdollinen punoitus ehtii laskea yön aikana. Jos värjäät kulmat itse, niin silloinkin karvat kannattaa nyppiä ensin ja tarvittaessa vielä yksittäiset karvat värjäyksen jälkeen.
 • Jos joudut siistimään kulmia meikin yhteydessä, niin tee se ennen meikkaamista, näin punoittavat kohdat saa piiloon meikin alle, eikä täydellinen silmämeikki mene enää pilalle.
 • Nypi karvat aina karvan kasvusuuntaan, ei toisinpäin. Huomaat kyllä, jos suunta on väärä, sillä tämä sattuu! Jos sinulle on jäänyt traumoja nyppimisestä, niin voi olla, että syy oli nimenomaan tässä ja nyppijässä. ;)
 • Kulmat nypitään kulmakarvojen alta ja kulmien välistä, ei päältä. Kulman ulkonurkkaa tosin voi joutua siistimään sekä alhaalta että ylhäältä.
 • Älä nypi liikaa!
Kulmien väri

 • Kulmien oikeanlainen väri on yhtä tärkeä seikka kuin niiden muotokin. Jos kulmat ovat liian tummat, liian vaaleat tai liian punaiset, lopputulos ei näytä hyvältä ja tämä on voi olla ihan pienestä sävyerosta kiinni.
 • Kulmat mätchätään yleensä hiuksiin ja tarkemmin hiustenrajaan tai hiusten tyveen. Tummahiuksisilla kulmaväri voi olla hieman vaaleampi kuin hiustenväri, kun taas vaaleahiuksisilla hieman tummempi. Nämä on kuitenkin vain suuntaa-antavia vinkkejä, sillä ihonsävy, meikki tai sen puuttuminen vaikuttavat myös siihen, miltä kulmien väri silmissämme näyttää. 
 • Hiusten värjäys luonnollisesti vaikuttaa myös kulmien väriin. Kulmat voi värjätä tai vähintäänkin kannattaa miettiä sopivatko kulmakynät ym. tuotteet uuteen hiusväriin.
 • Kun lisäät kulmiin väriä, kokeile ensin vaaleampaa sävyä. Kun meikki on valmis, kulmia voi tarvittaessa tummentaa.
Kulmien muotoilu

 • Katukuvassa voi nähdä mitä erilaisempia kulmakarvoja ja tässäkin makuja on yhtä paljon kuin meitä ihmisiäkin. Klassinen kulmakarvan muoto eli wing tehdään kuitenkin oikeaoppisesti tietyllä tavalla ja tapa onkin kaikkien hyvä oppia ja ymmärtää ainakin teoriassa. Sitä soveltamalla omat kulmat saa sekä nypittyä että muotoiltua helpommin. (Ks. kuvat alla.)
 • Kulmakarvat alkavat silmän sisänurkasta, korkein kohta on siinä, missä iiris päättyy tai hieman enemmän ulkona ja kulmakarvan häntä on linjassa silmän ulkonurkan ja nenän kanssa.
 • Joskus kulmat voidaan piirtää lähemmäs tai kauemmas toisistaan, millä saa visuaalisesti muotoiltua kasvoja. Esimerkiksi jos silmät ovat kaukana toisistaan kulmat voidaan piirtää lähemmäksi toisiaan. Jos vastaavasti nenä on kapea ja silmät ovat lähekkäin, erottelemalla kulmat hieman kauammas toisistaan silmien väliä voidaan visuaalisesti suurentaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että nyt puhutaan hyvin pienistä muutoksista, joten maltti tässäkin asiassa.
 • Jos tykkää luonnollisista kulmista, kulmat kannattaa "värittää" vasten karvojen kasvusuuntaa. Tällöin väri tarttuu enimmäkseen karvaan. 
 • Jos tykkää "maalatuista" kulmista, niin silloin kulmat väritetään karvojen kasvusuuntaan.
 • On vähän makuasia ja riippuu keneltä kysytään, mutta itse tykkään Anastia Beverly Hillsin tavasta tehdä kulmat. Tykkään, kun kulmien paksumpi kohta on vaaleampi ja hennompi, mutta väri tummuu ja näkyy selkeämmin kulmakarvan häntää kohti. (Ks. kuva alussa.)

Tässä ehkä tärkeimmät kohdat tältä erää. Seuraavassa postauksessa jatketaan vielä hieman kulmien parissa. :) Adios!


Nyt mä taidan soittaa skype-puhelun vanhemmille ja heittäytyä sohvalle ansaitulle levolle. Ei puhelimia, ei padiä, ehkä uusi Styleby ja vähän jalkahierontaa sohvan toisesta päästä....;) Aika hurja viikko takana ja läksytkin saavat nyt odottaa huomiseen...puuh.


(All images and more details - please check my Pinterest.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...