maanantai 1. helmikuuta 2016

Hygienia ja meikkisiveltimien pesu

Hygienia on asia, joka on jostain syystä aina ollut lähellä sydäntäni. Iskä opetti, että kädet pestään ennen ruokaa, vessan jälkeen ja kotiin tullessa. Hampaat puolestaan harjataan vähintään kaksi kertaa päivässä, ennen hammaslääkärikäyntiä ja tarvittaessa useamminkin. Äiti opetti, että omat tavarat pidetään järjestyksessä, pyykit pestään ja vaatteet pitää olla siistit jne…

Hygienia on saanut viime aikoina kuitenkin täysin uuden ulottuvuuden opiskelun myötä ja kiinnitän huomiota moniin asioihin ihan eri tavalla. Ja luulen, että jokaisen pitäisi. Jos puhutaan kosmetiikasta, niin suosittelen, että ihan jokainen katsoo tänään tarkkaan omaan meikkipussiin (tai viimeistään viikonloppuna) ja miettii miltä omat sudit ja meikkisienet näyttävät! Entä lavuaari tai kylppäri ylipäätään?! Entä tuotteiden parasta ennen aika?

Asiakkaana on hyvä olla myös tarkkana ja vaativa. Hygienia ei ole pelkästää välinehuoltoa vaan myös yleistä ammattilaisen ilmettä. Meikkaajan, kampaajan tai kosmetologin ei kuulu hönkiä tupakansavua kasvoillesi. Myöskin "vanha viina", valkosipuli tms. voimakkaat hajut kuuluvat samaan katogoriaan. Hampaiden hoidosta puhumattakaan. Otteiden ei kuulu sattua eikä siveltimien kuulu tuntua ikävältä iholla.

Asiakkaan, ainakin itseni, on joskus todella vaikea sanoa, että sattuu tai tuntuu ikävältä. Palautteen antaminen tai saaminen on harvalle helppoa, mutta se on tapa kehittyä ja on arvokasta. Itselläni on aika korkea kipukynnys ja on ollut hetkiä, kun silmäkulmat ovat kostuneet ihan turhaan, mutta olen ollut vain hiljaa.

Koulussa on nyt käyty tarkkaan läpi sitä miten välineet pestään ja desinfioidaan, miten asiakasta kosketaan tai ollaan koskematta ;), miten omat kädet desinfioidaan ja miten käyttäydytään jos on orastava flunssa. Ammattilaisia onkin aika fiksua seurata ja siitä voi oppia yhtä jos toista. Sinänsä menee ohi aiheen, mutta kävin hetki sitten Dr. Haushkan tilaisuudessa, jossa näin heidän kansainvälisen ammattimeikkaajan Karim Sattarin työssään. Kovat Suomen pakkaset saivat hänenkin nenänsä vuotamaan, mille ei tietenkään voi mitään. Minut vakuutti kuitenkin se miten ammattilainen hoiti tilanteen. Hän kääntyi selkä yleisöön päin, niisti nätisti ja desinfioi omat kädet. Ei siis mitään norsun töräytystä liinaan, ei liikaa huomioo asiaan, ei asiakkaan kasvojen hiplaamista suoraan niistämisen jälkeen.Omassa kylppärissä ei toki tarvitse mennä äärimmäisyyksiin, eikä siveltien pesukaan ole välttämätöntä jokaisen käytön jälkeen. Tiedän kuitenkin. että siellä ruudun toisella puolella on varmasti niitä, jotka tuntevat pienen pistoksen sydämessään miettiessään omaa meikkipussiaan tai sitä, milloin välineet tuli viimeksi pestyä? ;) Varsinkin, jos oman ihonsa kanssa on ongelmia, niin henkilön kannattaisi kiinnittää vähän enemmän huomiota asiaan. Itse olen pessyn koulussa käytettävät ammattituotteeni jokaisen kerran jälkeen ja siinä samassa ottanut tavaksi pestä myös omat meikkivälineeni. Kun uuden rutiinin oppii, niin siihen ei itse asiassa mene kuin muutama minuutti ennen suihkua tai saunaa...

Meikkisiveltimien pesu - pikavinkit:

 • Käytä aina pesuun soveltuvaa tuotetta (esim. Marseille saippua, Beutyblenderin saippuapala tai nestesaippua tai muu vastaava tuote).
 • Purista siveltimistä turha huuhteluvesi pois, muotoile siveltimet takaisin muotoonsa ja laita kuivumaan yön yli.
 • Pese siveltimet iltaisin, jotta ne entivät kuivua ennen seuraavaa käyttökertaa.
 • Yleensä siveltimien varsia, varsinkaan puisia sellaisia, ei kannata upottaa kokonaan veteen, sillä se lyhentää siveltimen käyttöikää. Myös siveltimien kuivaus on suositeltavaa tehdä vaaka-asennossa esim. pyyhkeen päällä. Pystyasennossa vesi saattaa valua "kiinnityskohtaan" ja varteen, mikä jälleen kerraan lyhentää meikkisiveltimien käyttöaikaa.
 • Pesujen välillä siveltimen puhtautta voi ylläpitää erityisellä suihkeella, joita saa esim. Sephorasta, Kickistä tai Make Up For Everiltä. Omani taisin tilata joko Lookfantasticilta tai Feeluniquelta.
 • Jos ihosi on huonossa kunnossa, huolehdi eristyisesti meikkivoidesiveltimien ja -sienten, sekä puuteri ja poskipunasiveltimien hygieniasta. Luomivärisiveltimia ei välttämättä tarvitse pestä koko aikaa.
 • Muista, että meikki on aina kauniimpi hyvin hoidetuilla ja puhtailla työvälineillä!

Ja loppuun kysymys: Kuka on nähnyt viime aikoina jossain kaupassa Marseille-saippuaa? Mun mielestä sitä sai ennen joka paikasta, mutta nyt en ole onnistunut löytämään...


P.S. Olen vihdoin saanut lisättyä muutaman uuden kohteen Huutikseen. Jos kiinnostaa, kurkkaa kaikki kohteet täältä. Jos olet kiinnostunut useammasta tuotteesta, laita ihmeessä viestiä, voidaan katsoa niille jokin pakettihinta! :)

2 kommenttia:

 1. Hyviä pointteja ja vinkkejä! :) Oman Marseille-saippuani löysin Sokokselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näistä oli jotain apua! :) Ja kiitos vinkistä, Sokoksella en olekaan vielä käynyt, täytyy piipahtaa ennen launtaita. :)

   Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...