maanantai 4. tammikuuta 2016

Tammikuun tavoite: Terveellinen ruoka ja siisti vaatekaappi

Vuoden alussa on hyvä aloittaa ns. uusi elämä. Itse päätin jo ennen uutta vuotta, että tammikuusta tulee terveyskuukausi, koska mulla on inspis kokeilla uusia resepteja ja koska vatsan hyvinvointi on aina jees. Tipaton tammikuu mulle tulee jo vähän pakostakin, mutta liikunnan kärsiessä oman jaksamisen ja yllättävien pakkassäiden takia, ruokailua täytyy miettiä vähän tarkemmin. Laihduttaa en nyt tietenkään tässä tilanteessa aio, mutta joulun jälkeen raikas ruoka, josta jää hyvä olo houkuttelee kovasti.Eilen testasin ensimmäistä kertaa banaanipannareita, ilman valkoista jauhoa, ja täytyy sanoa, että ylitin itseni! Kehittelin oman reseptin ja kaadoin taikinan pannulle siinä pelossa, että taikina ei irtoa pannusta, mutta toisin kävi. Yllättävää kyllä sekä eiliset iltapalapannarit että terveellinen aamupala ja lämmin ruoka tänään, maistuivat jopa miehelle. Avokado jäi hänen lautaseltaan tänään pois, mutta pähkinät, tattari, salaatit ja mansikat upposivat joka aterialla! Ja oli kuulemma vielä hyvääkin! Ollaan myös neuvoteltu yksi bisse lauantaille, muiden jäädessä pois, haha! ;) Saa nähdä mitä tästä tulee...eilen hän joi kiltisti saunamehua.

Kiinnostaako teitä muuten reseptit, jos tässä matkan varrella tulee kehiteltyä jotain terveellistä, helppoa ja hyvää? Ja muutenkin, kuka muu ottaa haasteen vastaan terveellisen tammikuun osalta?

Tiedättekö välillä mä mietin, että mistähän sitä kirjoittaisi, mutta kun alan naputtamaan niin tekstille ei tule loppua. Oikeasti mulla ei ollut tarkoitus höpistä tässä postauksessa ollenkaan syömisestä, vaan viitata uuteen alkuun vaatekaapin siivoamisella. Tällä viikolla on sentään loppiainen ja luvattu parinkymmenen asteen pakkasia, joten ei ole hirveästi tekosyitä siirtää siivousta yhtään pidemmälle. Teenpä siis nyt niin, että julkaisen tämän tekstin tällaisenaan ja alan valmistella postausta liittyen siihen vaatekaapin siivoamiseen. Lupaan julkaista sen niin, että ehditte keskiviikkona mukaan siivousrumbaan! :)

2 kommenttia:

  1. Meillä on ollut poikaystäväni kanssa jo suoranaisena perinteenä useamman vuoden ajan tipaton ja terveellinen tammikuu ilman pikaruokaa, karkkia tai vastaavia - tekee hyvää joulun ja uuden vuoden juhlintojen jälkeen ja jotenkin tuntuu myös mukavalta aloittaa vuosi raikkaasti ja terveellisesti :) Ja reseptejä lukisin mielelläni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin varsin hyvältä kuulostava perinne!! :) Kyllä sitä on itsekin tullut pidettyä tipatonta ja urheiltua vähän aktiivisemmin tammikuussa vaihtelevalla menestyksellä, mutta nyt on kerrankin kokkailun osalta kärpänen purassut! :) Toivottavasti tästä tulisikin sellainen pidempiaikainen ratkaisu... Laitan siis jossain vaiheessa jonkun reseptinkin tänne! :)

      Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...