torstai 27. marraskuuta 2014

Shopping in 2014

Vuosi lähestyy loppuaan ja on jälleen aika paljastaa yhteenveto mun tämän vuoden shoppailuista. Ne jotka ovat lukeneet blogiani pidempään, tietävät jo, että olen aika suunnitelmallinen ja järjestelmällinen shoppailija. Itse asiassa, mikähän mahtaa olla sellainen asia, jota mä en suunnittele? Tai mihinköhän mulla ei olisi listaa olemassa, haha? :)

Uusille lukijoille taas kerrottakoon, että olen kokenut toimivaksi tavaksi sen, että teen vuoden vaihteessa aina uuden shoppailulistan, jota pidän visusti mielessäni matkoilla ja nettishoppailessa, jotta shoppailuissani on jotain järkeä. Vuoden lopussa mulla on taas tapana vetää ostokseni yhteen ja tutkia, miten hyvin olen pysynyt suunnitelmissani. Sukkia en luonnollisesti tähän listaa, mutta sanottakoon, että tänä vuonna selvisin listan avulla kahdella huti-ostoksella: netistä ostetut hame ja kengät menivät myyntiin, sillä kumpikaan ei vastannut luvattua kokoa. Ei paha, vai mitä? :)Shopping list 2014


Tässä siis vuoden 2014 ostokset. Tästä näet, mitä mulla oli vuosi sitten suunnitelmissa ja tästä näet sitä edeltävän vuoden suunnitelmat. Kollaaseista huomaatte, että pieniä muutoksia on matkan varrella tullut, mutta esimerkiksi tänä vuonna ostamani DVF:n kietaisumekko oli mielessäni jo ainakin vuonna 2012. Tai no, olisikohan ollut jos kymmenen vuotta aiemmin... ;) Suunnitelmien avulla pystyn kieltäytymään hetken houkutuksista ja odottamaan pidempään, jotta saan parempaa laatua parempaan hintaan, enkä tyydy sitten kompromisseihin kun tuntuu siltä, että "on paha mieli ja tekee mieli ostaa edes jotain". En ikinä osta esimerkiksi edullista bilemekkoa yhtä tilaisuutta varten, koska mun filosofian mukaan 29,90 € maksavat vaatteet tulevat pidemmän päälle aika kalleiksi, kun viime hetkellä muuttuu sää tai mieli, vaate vaihtuu ja hätäostos jää käyttämättä.

Nonniin... Sen lisäksi, että tämä vuosi muistetaan ikuisesti remppavuotena, joka söi rahaa ja energiaa,  vaatekaappini sai täydennystä laadukkaista takeista (Burberryn trenssi, Monclerin kevyttoppatakki, IROn nahkatakki ja jakku), pehmoisista cashereneuleista (niitä ostin itse asiassa kolme, vaikka kuvassa näkyykin vain tuo musta poolo), klassisista silkkimekoista, silkkirantatunikoista ja silkkihuiveista sekä mukavista kengistä (huomaa Niken lenkkarit ja Jimmy Choon sandaalit, jotka olivat kollaasissani jo vuonna 2012). Erityisen tyytyväinen olen kuvan Nicholas Kirwoodin mokkaisiin ylipolvensaappaisiin, joissa on mukava korko ja pariin uuteen laukkuun, niitä kun ei tullut ostettua viime vuonna yhtäkään! :) Laukuista kerron myöhemmin lisää... ;)

Tuntuu vähän hassulta listata tänne merkkejä kun en asukuvissanikaan niitä korosta, mutta näiden postausten tarkoituksena on toisaalta kertoa, että täydellisen vaatekaapin kokoaminen vie aikaa (en tiedä millainen palkka pitäisi olla, jotta voisi vain ostaa mitä haluaa silloin kun haluaa) ja toisaalta haluan ehdottomasti korostaa sitä, että laadukkaat vaatteet kestävät ja istuvat, joten niitä ei tarvitse olla heti vaihtamassa uusiin.

Lista voi tuntua hurjata jälkikäteen katsottuna, mutta voin vaikka väittää, että nainen, joka tykkää shoppailla ostaa kappalemääräisesti paljon mua enemmän! Laadukkaat materiaalit tuntuvat kuitenkin ihanalta päällä ja tekevät arjesta ja aamuista ihan pikkaisen inhimillisempiä, mutta jos joku miettii, onko kaikki tämä shoppaillu tehnyt musta onnellisen tai mietinkö mitään muuta kuin ostoslistoja, niin kyllä, mietin. Ja kyllä, mielessäni on paljon tärkeämpiä investointeja vuodelle 2015. Ehkä jossain vaiheessa uskallan kertoa niistäkin täällä, mutta odotellessa saatan jakaa kanssanne vähän pienemmät suunnitelmat kuten ennenkin.... ;)

Ja kysynpä taas: Moni on innostunut näistä mun listoista edellisinä vuosina ja laatinut itselleen vastaavia. Miltä teidän tilanne näyttää nyt? :)

2 kommenttia:

  1. Ihailtavaa suunnitelmallisuutta, niin olen ennenkin sanonut täällä =) Itse en edes tiedä miltä 2015- listani näyttäisi. Ainoa haave on pienehkö Chanel-laukku, joten ehkä se ja urheiluvaatteita =) Marsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse asiassa pitkästä aikaa minäkään en ole varma, miltä seuraava listani näyttää... Tuntuu, että nyt vaatteiden ja asusteiden sijaan kollaasissa olisi terveyteen, hyvinvointiin, hemmotteluun, perheeseen ja muihin yhtä tärkeisiin asioihin liittyviä asioita! :)

      Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...