perjantai 3. lokakuuta 2014

Vestiaire Collective // Kokemuksia


Lupasin jo kauan aikaa sitten kirjoittaa tänne oman postauksen Vestiaire Collectivesta, sillä olen totaalisen koukussa sivustoon ja mulla on kokemusta sekä ostamisesta että myymisestä. Jos jotakuta kiinnostaa, niin voitte kurkata myös tämän ja tämän postauksen, joissa olen spontaanisti jakanut fiiliksiäni sen hetkisten ostosten yhteydessä... Noh, mikä ihmeen Vestiaire Collective? 

Vestiaire Collective was launched in 2009 by a team of 6 founders (including Sebastien Fabre, CEO) who recognised the need for an online platform that allowed people to buy and sell luxury pre-owned fashion. Vestiaire Collective creates a unique environment where all items are authenticated and checked before reaching the seller, thereby eradicating the risks of purchasing counterfeits, mis-selling or mis-pricing items.

Lyhykäisyydessään kyse on verkkokaupasta, jossa jokainen voi ostaa ja myydä lukuisia eri tuotteita ja brändejä – kaikkea mahdollista Zarasta Chaneliin ja Louis Vuittonista Topshoppiin. Ja merkkejä on niin paljon kuin vain voi kuvitella! Tarkempi brändilistaus löytyy tästä (Huom! Sivu ei ehkä toimi, jos ei ole kirjautunut omilla tunnuksilla sivuston käyttäjäksi). Mikä on sitten ero Huutonettiin tai Ebayhin?

No tietysti se, että kauppoihin ei juuri liity riskejä. Toki kokoja voi olla vaikeaa arvioida ja ehkä materiaali ei tunnukaan luonnossa samalta kuin kuvitteli kuvan perusteella, ja kun ei päässyt hypistelemäänkään tuotetta ennen kauppoja, mutta periaatteessa riski on pieni. Riski on pieni, koska joku on keksinyt huolehtia siitä, että tuotteet ovat aitoja, vastaavat kuvausta ja ennenkaikkea tuotteiden hinta on suhteutettu tuotteeseen. Lisää aiheesta lyhyesti täällä

Ohjelma/verkkokauppa vaatii rekisteröitymisen, mutta sen jälkeen tuotteita pääsee selaamaan. Tuotteita voi hakea joko hakukentän kautta, tai brändin tai tuoteryhmän kautta. Tuotteista pystyy tykkäämään, niitä pystyy lisäämään omalle wish listille ja hintaseurannan voi laittaa myös päälle, jolloin sähköpostiin tulee ilmoituksia, kun myyjä on päättänyt laskea tuotteen hintaa.

Tuotteet jaetaan myyntivaiheessa eri laatukategorioihin riippuen tuotteen kunnosta. (Itse olen aina ostanut tuotteita Very good condition -kategoriasta.) Sivusto ohjaa myyjää ottamaan kuvat tietyllä tavalla, kysyy kaikki tärkeät kysymykset tuotteeseen liittyen (ostohinta, ajankohta, kunto jne.) ja ohjaa myyjän laittamaan tuotteelle oikean hinnan. Paljon kopioitujen tuotteiden kohdalla kysytään myös ostokuitin olemassaoloa, mikä tarvittaessa tarkistetaan ja luonnollisesti tämä kaikki vaikuttaa kaupan toteutumiseen tai hintaan. Kaiken jälkeen ilmoitus vielä tarkistetaan ennen kuin tuote julkaistaan myyntiin.


Kun tuote lopulta ostetaan, myyjä lähettää tuotteen Vestiaire Collectivelle tarkistettavaksi. Tässä vaiheessa jos kuvaus ei ole vastannut tuotetta ja myyjä on väittänyt tuotteet olevan esimerkiksi uusi, vaikka siinä on käytön jälkiä, Vestiaire Collective laittaa ilmoituksen ostajalle ja neuvottelee myyjän kanssa uuden hinnan. Sekä myyjällä että ostajalla on tässä vaiheessa oikeus joko kieltäytyä kaupoista tai sopia kaupoista uusilla ehdoilla. Jos kauppa ei toteudu, ostaja saa rahat takaisin ja myyjä saa tuotteensa takaisin omalla kustannuksella.

Riippuen asetuksista/myyntivaiheesta tuotteelle voi tehdä myös hintaehdotuksia, joita ostaja hyväksyy ja hylkää. Myyjälle voi myös esittää kysymyksiä, joihin aktiiviset myyjät vastaavat saman tien. Toki on niitäkin, jotka eivät tunnu reagoivan mihinkään. Jos tuotteesta tekee tarjouksen tai myyjältä kysyy kysymyksen voi täpätä sellaisen kohdan, että myyjän reagoitua kysymykseen/tarjoukseen Vestiaire Collective lähettää sinulle sähköpostin tai tekstiviestin ja ilmoittaa vastauksen saapumisesta.


Laitettuani neljä tuotetta myyntiin ja ostettuani yhtä paljon, mulla on erittäin hyvä ja turvallinen fiilis kyseisestä verkkokaupasta, eikä mulle tulisi enää mieleenkään myydä tai ostaa mitään ebayn kautta. Toki Vestiaire Collective ottaa ikävästi välistä, joten ostajan maksama hinta ja myyjän saama hinta eivät ihan kohtaa, mutta kun laatu on taattu, olen kyllä valmis tämän kärsimään. 

Huutonettiin verrattuna on myös paljon todennäköisempää saada oma tuote myydyksi, sillä ostajia tulee ympäri maailmaa! Edellä mainitun välirahan vuoksi en kuitenkaan suosittele 3 euron toppien myymistä tätä kautta. Sen sijaan, jos olet myymässä tai ostamassa merkkilaukkua tms. niin tämä on äärimmäisen hyvä vaihtoehto!! Niin ja puhelinappsi on todella hyvä...;)

Joko teillä on kokemusta kyseisestä verkkokaupasta? :)

4 kommenttia:

 1. Hei! Millainen toimitusaika on sun kokemuksen mukaan ollut tuolta tilatessa? Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että 1-2 viikkoa! Kun joku ostaa tuotteen, niin on kaksi päivää aikaa tilata tuotteelle kuljetus ja nouto, siihen päälle toimitus Vestiairelle, heidän tarkistus ja paketin lähetys vastaanottajalle, ja koska tohon väkisinkin osuu jossain kohtaa viikonloppu, niin viikon verran menee nopeimillaankin. 2 viikkoa meni silloin kun myyjän kanssa jouduttiin neuvottelemaan uusi hinta ja piti odottaa kaikkien osapuolten kuittausta... Ei paha! :)

   Poista
 2. Moi!
  Minkälaiset postikulut siellä mahtaa olla? Jos esimerkiksi ostan lompakon 200 niin ei tule puun takaa 150euron postikulut :D...

  VastaaPoista
 3. Heippa! Paljonko VC ottaa välistä? Olen harkinnut merkkilaukkuni myymistä..

  VastaaPoista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...