lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kesäinen päivä Porvoossa

Mulla on ollut jo ties miten monena kesänä suunnitelmissa tehdä reissu Porvooseen, mutta se on aina jäänyt. Pari kertaa olen kaupungissa käynyt, mutta silloinkin harmaaseen vuodenaikaan kaverilla kylässä ja mielikuva Porvoosta oli hyvin toisenlainen, kuin mitä ihmiset ovat kesäkaupungista kertoneet. Nyt kun oli blogiyhteistyön myötä Mersu käytössä, päätettiin vihdoin tehdä päiväretki kaupunkiin ja nauttia aurinkoisesta säästä...

Ja sää oli mitä mahtavin, onnistuin kärtsäämään toisen olkapään terassilla, mikä on Suomessa aika harvinaista! Myös itse Porvoo yllätti positiivisesti, ja jotenkin tuli jopa lapsuus mieleen...ihan kuin olisi palannut ajassa taaksepäin maaseudulle mummolaan tai jotain...


Mersusta kerron enemmän omassa postauksessa, kun olen saanut kunnolla tuntumaa autoon, mutta näin ensikertalaisena voin todeta, että oli kiva ajokokemus, vaikka hetki siinä menikin totutellessa automaattivaihteisiin - vasemman jalan sain jotenkin liimattua lattiaan, mutta oikea käsi vispasi joka risteyksissä kun alitajuisesti yritin etsiä vaihdekeppiä, heh. :) Tässä postauksessa ajattelin kuitenkin keskittyä Porvooseen ja kokemuksiini kaupungista.


Vaikka Porvoon sisustuskauppoja kovasti kehutaan, itse en löytänyt mitään ostettavaa uuteen kotiini, vaikka yritinkin etsiä... Älkää ymmärtäkö väärin, Porvoon sisustusliikkeet ovat todella herttaisia ja jos mulla olisi merenrantamökki, niin sen voisi varmaan kokonaan sisustaa yhden päivän aikana Porvoon vanhan kaupungin myymälöiden tarjonnalla, mutta mun tarpeisiin ei oikein löytynyt mitään.


Sen sijaan ruoka oli todella hyvää! Lihapiirakoiden tuoksu vanhassa kaupungissa, tuoreen kahvin tuoksu rannan paahtimoravintolassa (mikähän mahtoi olla nimi) tai jäätelön kermainen tuoksu (!) jäätelökioskilla!! Musta tuntuu, että lomalla mä olen ihan eri ihminen kuin töissä, kaikki aistit on käytössä ja tosiaan jo pelkkä tuoksu saa hyvällä mielelle....tuoksuista puheen ollen vanhassa kaupungissa oli myös huumaavan tuoksuisia ruusupensaita! :)


Itse päädyin lopulta syömään uuniperunan tulisella jokiraputäytteellä ja jälkkäriksi söin kinuski-pekanpähkinäjätskiä - kesä, gotta love it! En tiedä tulisiko Porvooseen enää mentyä shoppailujen vuoksi, mutta nimenomaan aurinkoisella säällä kaupunki oli mitä mahtavin ja mielelläni lähden sinne uudestaan! Ja mikä yllätti, kaupungissa oli ihan valtavasti ulkomaisia turisteja ja kokonaisia turistiryhmiä! Se on jännä, miten ihmiset matkustaa maailman toiselta puolelta nähdäkseen jonkun paikan, kun taas itse asuu vieressä, eikä jotenkin osaa arvostaa....jos sinullakin on vielä lomaa, tai ihan vaikka viikonloppunakin, suosittelen lämpimästi reissua Porvooseen! :)

Seuraavaksi Jyväskylä ja asuntomessut... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...