lauantai 7. joulukuuta 2013

delicious recipe

Postasin joskus aiemmin lampaanpotka-annoksesta ja lupasin palata ajan kanssa uudestaan asiaan ja kertoa, miten ruoka valmistuu. Siitä vierähti hetki, mutta eilen itsenäisyyspäivän menussa oli sama ruoka, joten kaivoin vihdoin kameran esille ja kuvasin prosessin.


Annoksen nimi on siis lampaanpotkaa ja perunamuussia, ja oma resepti on itseasiassa muunnos kahden muusta reseptista, joten tätä ei varsinaisesti ole kirjattu mihinkään ylös eikä se ole sellaisenaan mistään copypastettavissa. Myös määrät ovat sinnepäin, sillä kokkaan aina fiiliksen mukaan ja maistelen koko valmistumisprosessin ajan....Ruoan valmistukseen tarvitset paistinpannut ja kannellisen uunipadan, omani on Hackmannin valurautapata. Parunamuussille sitten tietenkin kattilan.... Ensin paistinpannulla paistellaan potkia, niin että se saavat vähän väriä ja sitten kun potkat on siirretty pataan, niin pannulla valmistellaan kasvikset.

Kasvissekoitukseen tarvitset hieman öljyä pohjalle, sipulia ja valkosipulia (3-4 kpl molempia), tomaattipyrettä ja tomaattia pilkottuna (noin 3 tomaattia), porkkanaa (noin 3 porkkanaa), varsiselleriä ja palsternakkaa. Kun kasvikset ovat hetken aikaa paistuneet pannulla ne kaadetaan potkien päälle pataan. Pataan lisätään laakerinlehtiä, lehtipersiltaa, pilkottuja herkkusieniä, hillosipuleita, timjamia ja rosmariinia. Lisäksi suolaa ja pippuria. Aikamoinen määrä raaka-aineita, joten ei haittaa, jos jokin näistä jää pois. :) Itse en kuitenkaan ikinä säästäisi yrteissä taikka varsisellerin kohdalla.Lopuksi pataan kaadetaan punaviiniä (ehkä 3dl) ja vettä, niin että potkat peittyvät. Sitten vaan kansi päälle ja pata uuniin 175C about 4h. Nestemäärä on makuasia ja kannattaa jossain vaiheessa tarkistaa, että nestettä on riittävästi. Kypsymisaika riippuu luonnollisesti potkien koosta, mutta mitä kauemmin potkat kypsyvät nesteessä sitä mureampi lopputulos. Potkat ovat syötäviä, kun liha irtoaa luusta itsekseen. Sen jälkeen potkat kaivetaan vielä padan pinnalle ja laitetaan joksikin aikaa uuniin ilman kantta (100C), niin että potkat saavat hieman väriä. Perunamuussin kaikki varmaan osaavat tehdä, joten sitä en lähde erittelemään. Lopuksi annos kootaan suoraan lautaselle. :)


Hyvää ruokahalua! :)


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on, vaikka itse sanonkin! Yksi lempiruokiani tällä hetkellä vaikka lampaasta en ole koskaan ennen juuri välittänyt... :)

   Poista
 2. Tätä on ihan pakko kokeilla, nam! Ja niin kauniisti kuvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä mun pitää vaihtaa blogin genreä....? ;) Koska hyvä ruoka ja viini ovat mun heikko kohta ja tuo annos sovellettunakin on ihan huippuhyvä! Ja vielä kuvatkin päälle, hih! :)

   Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...