keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Christmas gifts


(Kuvat lainattu: Google, Verkkokauppa, Elegia Day Spa, We heart it)

Vaikka joulun kaupallistumista paheksutaan, joka vuosi ihmiset törmäävät samaan ongelmaan ja stressin aiheeseen - mitä joululahjaksi?! Multa toivottiin joululahja-aiheista postausta, joten täältä tulee. Nyt on varmasti just sopiva aika kirjoittaa tämä postaus.... ;)

Oma periaatteeni on, että ostan lahjoja vain perheenjäsenille, sillä tunnen heidät hyvin ja kun pidän korvat höröllä läpi vuoden, niin yleensä myös osaan ostaa heille mieluisia lahjoja. Toinen tärkeä sääntö on, että joululahjojen ei tarvitse olla maailmaa mullistavia! Kukaan ei kaipaa kilpavarustelua ja siinä vaan luo itselleen lisää stressiä seuraavaan vuoteen jos ajattelee, että lahjan pitää olla aina vaan parempi tai paremmin mietitty. Itse esimerkiksi himoitsen ja tarvitsen moniakin asioita, mutta syystä tai toisesta en raski käyttää rahaa näihin asioihin ja siksi näiden juttujen lahjaksi saaminen on aina yhtä mahtavaa! Tästä esimerkkinä hemmottelulahjakortti. Asiassa ei ole oikeastaan mitään uutta, mutta jostain syystä käyn spa:ssa vain lahjakortilla. Siksi se on joka vuosi yhtä mieluisa lahja ja on tänäkin vuonna omalla joululahjatoivelistallani! :)

Toinen vastaava juttu toivelistallani on Villey&Bochin astiat. En vaan saa koskaan ostettua niitä itse, joten täytyy taas vihjaista vanhemmille tai siskolle. Eikä niitä astioitakaan tarvitse ostaa koko settiä kerralla, pari uutta pientä kulhoa tai suorakaiteen muotoista lautasta olisivat ihan yhtä tervetulleita!

Ostoslistallani on myös urheiluvaatteet - housut lähinnä. Voitteko uskoa, että tänään jätin ensimmäistä kertaa elämässäni salille menemättä, koska mulla ei kertakaikkiaan ollut mitään puhtaita housuja?!!! Työ- ja muut kiireet ovat vieneet kaiken ajan ja kaiken mehun, mutta pyykkikone on nyt pyörimässä ja ajattelin vielä tehdä pienen VS-jumpan tässä illan aikana. Jos siis saisin joululahjaksi uudet trikoot tai parit, lenkkarit, tuulihousut ja toppahousut, niin olisin aika tyytyväinen. Mun on kertakaikkiaan vaikeaa laittaa rahaa näihin itse.

Ja sokerina pohjalla elektroniikka. Pieni matkakokoinen järkkäri tms. olisi todella kiva yllätys, mutta erityisesti toivoisin Babylissin rotaatioharjalla varustettua ilmakiharrinta, jossa on myös Ioni-toiminto.

Siinäpä niitä omia joululahjatoiveitani, mutta jos näistä ei ollut apua, niin tässä vielä luettelo muista jutuista, mitä voisitte miettiä lahjaksi muille: Tuoksu, meikki ja/tai -opastus MACin tai Bobbi Brownin pisteellä Stockalla, jokin arvokas tuoksukynttilä (kuten Byredo), kauniita yövaatteita (vielä kerkiää laittaa tilausen VS:lle), kirjoja (vaikka muotiaiheisia), asusteet (huivit, kaulaliinat, nahkahanskat, vyöt), alusvaatteet (naisille ja miehille), matkatarvikkeita paljon matkustavalle (viltti koneeseen, omatekoinen CD autoilevalle), liput keikalle tai teatteriin, ravintolaillallinen, lahjakortti vaatekauppaan / levykauppaan / urheiluliikkeeseen / sisustuskauppaan, kosmetiikkaa, laadukas perusneule, lämpimät tohvelit, DVD-boksi (jokin suosikkisarja), lahjakortti kylpylään, "yhteistä laatuaikaa", arvokas viinipullo tms, tyylikkäitä ja mukavia kotivaatteita, Tempur-tyyny, pyyhkeet, keittiötarvikkeet vaikkapa kivasta kokkiliikkeestä....

Ajatus on tärkein, mutta jos ajatusta ei ole, niin laatu korvaa määrän, oli kyse sitten sukkahousuista tai jostakin muusta. Tänä päivänä ihmisillä alkaa olla kuitenkin niin paljon kaikkea, että itse kannatan ylämyslahjoja ja lahjoja, jotka joko herättävät muistoja tai synnyttävät uusia sellaisia. Kun lahjoja ideoi, niin kannattaa kuunneella sellaista (joulu)musiikkia, josta tulee hyvä mieli. Loppujen lopuksi tässä ollaan hyvällä asialla ja lahjojen tarkoitus on ilahduttaa ja tuoda hymyjä toisten huulille. :)

Kuullaan taas, mukavaa viikon jatkoa kaikille! Mä meen nyt tarkistamaan mikä on pesukoneen tilanne! ;)


2 kommenttia:

 1. Mulla on sama juttu että itse ei tule jostain syystä mentyä hemmotteluhoitoihin kun ne rahat voi muka käyttää johonkin parempaan, vaikka esim. käsilaukkuun :) Kuitenkin kun lahjana olen näitä saanut niin onhan niissä ihana käydä, pitäisi vaan itsekin suoruitua joskus :)

  t. Tiiu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, Tallinnassakin aina totean, että pitäisi mennä useammin ja tehdä kaikki hoidot kerralla, mutta sitten se reissu jää kuitenkin vuoden ainoaksi, jos sitäkään... :)

   Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...