maanantai 13. toukokuuta 2013

Roomaan??


Mitä tulee lomaani, niin aivan liian monta asiaa on vielä auki, mutta fiilistely on aina paikallaan, enkä mä saa millään mielestäni Roomaa!!! Myös Lontoo ja Barcelona ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta siellä olen jo käynyt....sen sijaan Italiassa en ole ollut koskaan! Italia on myös niitä harvoja kieliä, joita en ole koskaan opiskellut. Oikeastaan mä en tiedä Italiasta juuri mitään muuta, kuin että siellä saa mun herkkuja - pitsaa, pastaa, risottoa, erikoiskahveja ja jäätelöä, että siellä on muotiliikkeitä vissiin enemmän kuin mitä mulla on budjettia shoppailla ja, että mä haluan päästä käymään Vatikaanissa!

Tulevien viikkojen aikana tulen punnitsemaan eri vaihtoehtoja jne, joten olisi hirmuisesti apua, jos voisitte antaa mulle Rooma vinkkejä ja syitä, miksi kannattaa lähteä juuri Roomaan? Missä pitää käydä? Missä voi shoppailla? Missä kannattaa syödä? Mitä kannattaa maistaa? Miten Vatikaaniin pääsee, maksaako jotain tms, ja mitä sinne puetaan päälle?? Ja kaikkea muuta, mitä kannattaa ottaa huomioon.... Kiitos jo etukäteen kaikista vinkeistä ja kommenteista! :)

8 kommenttia:

 1. Hitsi, Roomaan ei missään nimessä kannata mennä kesäkuukausina. Trust me.. Se on aivan liian täynnä turisteja ja siellä on järkyttävän kuuma. Vaikee olla hehkee :D suosittelisin reissua sinne viimeistään toukokuussa ja aikaisintaan syyskuun lopulla. Ihana kaupunki!
  - eeva

  VastaaPoista
 2. Kannatan Roomaa, ihana kaupunki. <3 Oltiin siellä just huhtikussa ja blogistani voi Rooman ostosten lisäksi katsella hieman kuvia. Vatikaanissa ei käyty sisällä, mutta hinnat sinne oli melko korkeat. Tosin nähtävää siellä varmasti riittää vaikka koko päiväksi.
  Ruoka oli ihanaa joka paikassa. :)
  Niin ja ne muotiliikkeet, aah. <3 Rahat loppui kyllä heti alkuun, mutta lähtipä sieltä tosiaan melkoisia herkkuja tuliaisina itselleni kotiin. :)

  VastaaPoista
 3. Oioioi sun pitää ehdottomasti mennään Italiaan, siellä elävät mielestäni maailman tyylikkäimmät ihmiset! Kesäkuukausina on tosiaan tuskaisen kuuma, niinkuin nimim. eeva tuossa kommentoi niin 'vaikee olla hehkee':D Mutta uskoisin että rakastut paikalliseen hyvin eleganttiin kulttuuriin ja istut sinne kuin nenä päähän!:)

  VastaaPoista
 4. Rooma on aikas ihana! Tässä vähän fiilistelykuvia sieltä:
  http://shoptravelfood.blogspot.hu/search/label/rome

  VastaaPoista
 5. Ei kesällä Roomaan, keväällä tai syksyllä kyllä!

  VastaaPoista
 6. Joo, Roomaan! Ihana kaupunki, tosin kuuma kesällä, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen. Tunnelma siellä ja kaupungin kompaktius (=pääsee kävellen melkein kaikkialle) on parasta (+ruoka!). Niin, museot ja kirkot ovat kuumalla vähän viileämpiä eli kannattaa vierailla niissä. Pietarin kirkko on ilmainen (kupoliin kai pieni maksu?), mutta Vatikaanin museot maksullisia. Italian kieli ei muuten ole mikään supervaikea eli opettele tervehdykset italiaksi, niin palvelu paranee asteen verran heti, hih! ;)

  VastaaPoista
 7. Minäkään en suosittelisi kesää reissun ajankohdaksi - joka paikka on aivan tupaten täynnä turisteja ja on _kuuma_!

  Vatikaanin pääsee kyllä "sisälle" ilman mitään maksua - museo (josta mm. Sikstuksen kappeli löytyy) maksoi viime kesänä n. 15 €/per henkilö. Museo on ihan valtava ja sitä voi helposti kierrellä koko päivän. Pietarinkirkko ja -aukio sijaitsevat kätevästi niin, että siitä voi jatkaa suoraan Vatikaaniin ja museoihin (ei ole pitkä kävelymatka). Polvet ja olkapäät peittoon, muuten ei pääse esim. kirkkoon sisälle. Kirkolle ja Vatikaaniin ei ole kovin pitkä matka kävellä Rooman keskustasta, mutta bussejakin sinne menee.

  Paras päivä vietettiin eläintarhassa, jossa oli ihanan rauhallista ja ei ihan niin tuskallisen kuumaa kuin keskustan sykkeessä.

  Kokonaisuutena Rooma oli kyllä vähän let down... Ehkä osa huonoista kokemuksista johtui ajankohdasta (heinäkuun loppu). Nähtävyyksien jälkeen oli vähän sellainen "tässäkö tää oli"-fiilis. Roomalaisista ei myöskään jäänyt kovin ystävällistä kuvaa.

  VastaaPoista
 8. Komppaan edellistä kommenttia. Itselle Rooma oli kyllä pettymys. Tottakai Vatikaani, Espanjalaiset portaat, Colosseum yms. Ovat hienoja nähtävyyksiä mutta niiden jälkeen tuntuu että tämä oli tässä. Hinnat pilvissä ja yleisesti palvelualttius normin alapuolella.Ostospuoli oli myös pienoinen pettymys. Designer liikkeitä on tietty paljon mutta jotenkin jäi vaan valju olo. Miten olisi Milano? Cannes tai vaikka Andorra? -Minky

  VastaaPoista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...