sunnuntai 19. toukokuuta 2013

done

En ole varmaan ikinä tehnyt postausta, jonka tekemiseen olisi yhtä vähän motivaatiota. En keksi otsikkoa, enkä jaksa välittää. En jaksa myöskään etsiä kuvia. Miksi kuitenkin teen tämän, niin se johtuu edellisestä postauksesta, sillä en halua ottaa jo julkaistuja juttuja pois. Jos joku kutsui edellistä tekstiä avautumiseksi, niin odottakaahan kun luette tämän tekstin loppuun.

Jotta päästään suoraan asiaan, niin sanottakoon nyt, että en tarkoittanut ed. tekstillä oikeastaan mitään. Olin väsynyt, kirjoitin jotain, mitä en edes ajatellut..... tein näköjään virheen. Kukapa olisi uskonut - minäkään en ole täydellinen. Lopputulos: Itselleni tuli paha mieli.

Bloggareille annetaan aina vinkiksi, että pitäisi antaa itsestään enemmän. Kun antaa, niin saa kuitenkin kuraa niskaan. Kun bloggaa asiasta, josta on itse kiinnostunut, niin sitten tulee kommentia, miksi aina tätä, eikä jotain muuta. Pahimmassa tapauksessa uhkaillaan, että nyt lukeminen loppuu. Se on kummallista, että ihmiset eivät tunnu aina ymmärtävän, että blogin pitäminen ei ole päivätyö, ja koska siitä ei saa palkkaa, niin mielestäni on oma valinta mistä haluaa kirjoittaa. Blogiahan ei ole pakko lukea ollenkaan.

Sitten kun kirjoittamisesta saa palkkaa ja kirjoittaa siitä, mistä ne rahat tulee, niin ne bloggarit saavat sitten tästä asiasta palautetta. Kun ei kirjoita, niin saa palautetta siitä, että päivittää liian harvoin. Kun päivittää vääristä asioista, niin tulee taas jotain muuta.... Välillä sitä on huonoa tekstiä, välillä rumia kuvia. Välillä liikaa merkkivaatteita, välillä se on ainoa syy, miksi blogia ylipäätään luetaan. Huoh, ei ole muuten helppoa tämä tasapainoilu.

Ja sitä mä en kanssa ymmärrä, jos jollakulla on jotain kritiikkia, niin KOSKAAN eikä ikinä voida laittaa perään omaa nimeä tai nimimerkkiä? Ja mikä ihme se on, että kommentointi tuntuu monille olevan niin raskasta, mutta auta armias kun saa mahdollisuuden loukata toista. Yleensä mä annan kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta ajattelin nyt tehdä poikkeuksen sääntöön ja tehdä toisenlaisen postauksen.

Mä perustin oman blogini koska mä halusin löytää ihmisiä, joiden kanssa voisi jakaa asioita, kiinnostuksenkohteita. Mä en ole koskaan pyrkinyt kaupallistamaan blogiani tai pääsemään huipulle. Mä itse koen olevani siihen liian vanha, myöhässä ja asuvani väärässä maassa. Mulla on myös aina ollut haaveena ura, sellainen, jonka eteen mä olen opiskellut ja tehnyt töitä ihan hemmetin paljon. Blogi on mun harrastus ja se kehitys mitä sille on tapahtunut on ollut vain bonusta. Bonusta on ollut myös se, että on olemassa ihmisiä, jotka tulevat hyvälle mielelle lukiessani blogiani. Tämä tietynlainen vastuu ihmisistä ja kiintymys lukijoihin, joita olen oppinut tuntemaan matkan varrella paremmin, on saanut minut keksimään yhä uusia postausideoita.

Onko mulla sitten aina hyviä postausideoita? Ei. Onko blogin pitäminen ja stressi päivittäisestä postaamisesta aina kivaa? Ei. Onko kiva kirjoittaa blogia, jota kukaan ei lue? Ei. Viekö bloggailu paljon aikaa? Kyllä. Viekö se aikaa muilta harrastuksilta, koirilta, perheeltä tai ystäviltä? Ihan varmasti. Ja silti mä valitsen joka päivä blogin. Blogin pitäminen on loppujen lopuksi aika itsekästäkin. 

Ja sitten taas toisaalta....siinä sitä vaan laittaa omaa naamaansa muiden arvosteltavaksi ja toivoo, että säästyy pahimmalta. Yrittää kasvattaa paksua nahkaa ja olla niin kuin mikään ei koskaan tunnu miltään. Viime aikoina olenkin miettinyt sitä, mikä on blogini tulevaisuus. Onko mulla rahkeita käyttää siihen enemmän aikaa ja minkä vuoksi? Miten yhdistää oikea työ ja blogi? Miten henkilökohtainen elämä ja blogi? Olenko halukas saamaan enemmän lukijoita tai tunnettuutta? Olenko valmis tai halukas näkemään niitä negatiivisia puolia?

Ed. kommentit eivät siis ole sen enempää loukanneet minua taikka pistäneet miettimään, vaan olen miettinyt näitä asioita jo aiemmin. Tämä postaus ei siis loppujen lupuksi liity mitenkään edelliseen postaukseen, nyt vaan tuntui siltä, että oli sopiva hetki kirjoittaa tästäkin aiheesta. Ja koska maailmassa on niin paljon bloggareita, jotka saavat tuhatkertaisen määrän kritiikkia minuun verrattuna, niin halusin kerrankin kirjoittaa jotain aiheesta ruudun toiselta puolelta. Ja kuten sanottu, se mistä maksetaan, niin sitä kestää hyvine ja huonoine puolineen. Mutta harrastuksen pitäisi tuoda ainoastaan mielihyvää.

Loppuyhteenvetona todettakoon, että ruudun toisella puolella olevat voisivat olla välillä kanssa vähän kiltimpiä, se että blogi päivittyy ei ole mikään itsestäänselvyys. ;) Ja jos jokin blogi ärsyttä oikein todella, niin pahin rangaistus bloggarille ei ole kritiikki vaan se, että lakkaa lukemasta blogia kokonaan ja lakkaa klikkailemasta niitä kaikkia ärsyttäviä mainoksia. :) Ihania lukijoita ja kivoja kommentteja on kuitenkin ollut täälläkin blogissa ihan valtavasti, joten kiitos vielä niistä. Just nyt on kuitenkin sellainen olo, että mä tarvitsen pientä blogilomaa. En tiedä muuttuuko fiilis huomenna, parin viikon päästä vai koska, mutta pahalla päällä ei kannata postailla, muuten sattuu ja tapahtuu. Ja siitä tulee paha mieli kaikille.

Kiitos ja kumarrus! :)
Elena

17 kommenttia:

 1. Mielestäni blogisi on Suomen kolmen parhaan muotiblogin joukossa. Vain laatua ja tyyliä täynnä.I-Elina

  VastaaPoista
 2. Niin.. Kyllä harrastuksen pitäis ollaa kivaa. En ymmärrä ihmisiä, jotka haluavat aiheuttaa bloggaajalle pahaa mielrä. Mäkun välillä kirjoitan tosi sarkastisesti ja odotan sitä päivää, että joku vetää herneet nenään - turhasta.

  ja olempa minäkin joskus varmasti vaikuttanut tekemisilläni siihen, että joku muu on halunnut samaa. Samoin olen halunnut joskus samaa kuin mitä joku muu on tehnyt. Ja hei mullaki oli 20 vee sitten hapsupaita. Todellinen edelläkävijä ;)

  VastaaPoista
 3. Miksi sulla on stressi jokapäiväisestä postaamisesta? Sinään et kuulu mihinkään "blogitalliin", että sinun olisi pakko.
  Valitettava tosiasia on, että tekstistäsi paistaa aina vähintäänkin happamuus, omahyväisyys ja katkeruus blogiasioihin, jotka eivät ole menneet hyvin, eli sulle ei ole tarjottu sitä ja tätä tai kutsuttu sinne tai tänne tai ehdotettu yhtityötä tms. Ei kukaan firma tarjoa negatiivissävyttiselle blogille sellaista, koska ei sellaiseen halua samaistua.
  Sinulla on hyvä maku, mutta ei ollenkaan poikkeuksellinen tai edelläkävijän tyyli. En ole itse bloggaaja, mutta seuraan ulkomaalaisia blogeja ja monet sinun hankkimistasi jutuista itselläni on ollut jo kauan ennen sinua, ihan vaan esimerkin mainitakseni. Olen nähnyt sinut esim ravintolassa ja kauppakeskuksessa, esim ravintolassakin istuit koko illan naama sitruunalla kännykkää näpytellen - ystävien kanssa...
  Asennekysymys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä herää kysymys että eikö sulla Anonyymi-kommentoija itselläsi ollut mitään parempaa tekemistä ravintolassa, kun kytätä toisen ihmisen tekemisiä ja kasvoja koko illan ajan? :D Stalking much?

   -krisse

   Poista
 4. Anonyymi klo 20.37: kuinka ikävä ihminen mahdatkaan olla, kun tuolla tavalla yrität tietoisesti loukata toista! Tuo viimeinen lause on kerta kaikkiaan törkeä. Omassa asenteessasi on selvästi todella paljon korjattavaa, kun koet tarpeelliseksi toisen ihmisen arvostelun - ja vielä menemällä henkilökohtaisuuksiin tuolla tavalla. Uskomattoman huonoa käytöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin täysin yhtyä tähän kommenttiin!

   Poista
  2. The truth hurts sometimes.

   Poista
 5. Ihan vaan huomiona liittyen edellisen postauksen vastauksiin, eiköhän tämä postaus nyt tehnyt siitä kärpäsestä valtavan härkäsen, kaksi semi-negatiivista kommenttia ei nyt luulisi maailmaa kaatavan. No joo, anyway, blogisi on muilta osin todella tyylikäs ja ajankohtainen, jatka samaan malliin! -Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin täysin yhtyä tähän kommenttiin, bloggaaja todella teki käpäsestä ärkäsen. Ja mitä ylläolevaan tulee; bloggaaja on itse valinnut "julkisena henkilönä olemisen".

   Poista
  2. Julkiseksi henkilöksi ei pelkällä etunimellään esiintyvää, hyvin vähän yksityiselämästään kertovaa tavallista bloggaajaa voi kutsua. Tästä voi jankuttaa kuinka paljon tahansa, mutta se joka päättää tietoisesti loukata toista menemällä henkilökohtaisuuksiin käyttäytyy huonosti.

   Poista
 6. Minusta noissa sun postauksissa (edellisessäkin) on ihan hyviä pointteja ja pohdiskelua! Mua ärsyttää nykyään jo ihan yleisesti se, että kaikilla bloggaajilla tuntuu olevan sama tyyli/tavarat, jonka ovat yhtäkkiä "keksineet". Ärsytys nousee vielä korkeampiin sfääreihin siinä vaiheessa, kun postaus koskee jotain asiaa, josta huomaa itse tietävänsä paljon enemmän kuin ko. suosittu bloggaaja, joka kirjoittaa aiheesta todella asiantuntevaan sävyyn ja muut komppaa.

  Itse pidin koko syksyn blogitaukoa, koska koin ettei minulla jotenkin ole enää mitään annettavaa nykyisessä blogimaailmassa. Suurimmasta osasta blogeista on tullut aivan tajuttoman tylsiä ja aiemmin hyvät, muista poikkeavatkin, blogit ovat yksi toisensa jälkeen siirtyneet siihen mainosjargoniin, joka ei yksinkertaisesti ole kiinnostavaa. En käsitä miten ne kirjoittajat itse kuvittelevat sen kiinnostavan lukijoita?! Kun se sisältö on ihan tyhjää täynnä. :( Sen takia arvostan sun rehellistä bloggausta ja muutenkin massasta poikkeavaa tyyliä, se on vaan virkistävä poikkeus!

  Itse olen tyyliltäni paljon enemmän sitä tylsää massaa ja siksi blogin lopettaminen kokonaan onkin käynyt mielessä jo monesti. Koska kirjoittaisin mielelläni paljon kaikesta muusta, kuin niistä päivän asuista. Mutta selkeästi se tyhjää täynnä oleva sisältö on se, mikä kiinnostaa ja ihan asiaa olevat postaukset saattavat aiheuttaa ikävää kommentointia, kun kerrankin esittää jonkun mielipiteen. :) Itse taas haluaisi mielummin kirjoitella ja pohdiskella kriittisesti ja välillä sarkastisestikin, koska niin ajattelen myös oikeassa elämässä, eikä siitä tarvisi kenenkään vetää herneitä. Tästä tuli nyt sellainen kommenttiboxi-avautuminen, mutta summa summarum: tykkään blogissasi juuri tästä itsenäisestä otteesta ja terävästä huumorista! Niitä hajuttomia-mauttomia-ei-ketään-loukkaavia blogeja on nykyään aivan liikaa...ja kyllä minäkin ihmettelen, miksi niitä hamstrataan niiden portaalien alle, että mitä annettavaa niillä oikeasti on.

  VastaaPoista
 7. Olen lukenut vaikka kuinka monia suomalaisia ja ulkomaalaisia blogeja, silti on vain kourallinen joita seuraan aktiivisesti - yksi niistä on sinun.

  Pidän siitä ettet hypi vaaleanpunaisilla pilvillä, tyylisi on erittäin lähellä omaani ja muutenkin tuntuu siltä että jos tapaisimme irl, voisimme varmaankin ystävystyä.

  Tekstin ja kuvien perusteella kuvittelen sinut järkeväksi, jalat maassa tyypiksi, rauhalliseksi sekä oman arvonsa tuntevaksi naiseksi..en usko että olen kovinkaan väärässä :)

  On ainoastaan yksi asia mikä on jäänyt mietityttämään, teksteistäsi huokuu useasti hyvä huumorintaju, mutta silti en ole muistaakseni nähnyt sinusta kuvia jossa hymyilet. Älä ymmärrä väärin, minä olen myöskin se tyyppi jonka sisällä kuplii ilo, mutta jolle tullaan sanomaan että miksi olet noin vihainen? Vaikka en edes ole, perusilme on kai melko "hapan". Ja ymmärrän myös sen että feikkihymyä ei viitsi (eikä kannata) alkaa esittämään kuvissa. Silti, jos saisi yhden toiveen antaa, niin toivoisin näkeväni sinut pienen hymyn kera :)

  That said, tulen jatkossakin seuraamaan aktiivisesti blogiasi sama mihin suuntaan sitä haluat viedä. Olen saanut sinusta sen verran hyvän kuvan jo tässä pidemmältä ajalta ja minusta tuntuu mukavalta seurata sellaista blogia mikä voisi täysin olla omasta kynästäni kirjoitettu.

  Ihanaa kesänjatkoa Elena, you rock!

  VastaaPoista
 8. Komppaan Kerstiä, Suomessa on ihan riittäväsi näitä aivan toistensa kaltaisia "voi miten ihanat kenkulit sun hamosen kanssa murunen"-blogeja joten musta sun blogi on erityisen hyvä koska mä en oikeasti enää jaksaisi lukea näitä. Nykyään lähinnä selaankin ainostaan kuvat suurimmasta osasta "seuraamiani" blogeja. Sulla on kiva ja erilainen tyyli ja musta kiva tapa kirjoittaa, jatka siis samaan malliin :)

  t.Tiiu

  VastaaPoista
 9. Pakko vielä kommentoida tähän, kommentoinhan myös edelliseen postaukseen (se anonyymi, joka jätti kommentin klo 10.05).

  Edellä viitattiin siihen, että anoonyymit haluaisivat tahallaan pahoittaa toisen mielen. Omalla kommentillani en siihen tähdännyt, vaan annoin yhden näkökulman, miksi blogisi ei välttämättä ole niin suosittu kuin muut muotiblogit. Ja palautetta annoin, koska olen blogiasi pitkään luettuani olen jäänyt sellaiseen käsitykseen, että nimenomaan haluat blogillesi näkyvyyttä, et viihdy nykyisessä työssäsi ja ihmettelet, miksi nykyiset hattara-muotiblogit menestyvät niin hyvin.

  Eli eivät ne anonyymitkaan ole aina pahat mielessä liikeellä. Ja mielestäni on outoa, että melkein kaikki bloggarit toivovat kommentteja ja keskustelua, mutta kun sitä kommenttiboksiin tulee, niin sitten siitä pahastutaan. Jos kirjoittaa hieman provosoivasti (kuten tuo aiempi teksti) ja haluaa herättää keskustelua, niin ei pidä pahastua jos tulee myös eriäviä mielipiteitä. Toki asiattomat kommentit ovat erikseen (kuten yllä oleva kommentti sinusta livenä), mutta mielestäni on outoa, että bloggareiden mielestä keskustelua ovat nämä iän ikuiset "Jes, olen niin samaa mieltä kanssasi"- ja "Oot niin ihana<3" -kommentit.

  VastaaPoista
 10. Mitä sitten hait näillä viimeisimmillä postauksilla? Olisiko aika katsoa peiliin? Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.. Kirjoituksistasi todella paistaa läpi katkeruus, edes kauniit laukut ja vaatteet eivät pysty sitä peittämään. Ehkä on vain pakko pysyä hömpän puolella jos ei halua lähteä tällaiseen keskusteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan tämän täysin!

   Poista
 11. Edellisen postauksen ja sen kommentit luettuani en vain ymmärrä ihmisten reaktioita! Minä ainakin ymmärsin, että se oli huumorilla kirjoitettu, miksi kaikki pitää ottaa niin vakavasti?! Etenkin bloggaajan sanomana siis, anonyymithän saavat toki kommentoida aivan mitä huvittaa ja bloggaaja ei saa siitä loukkaantua... Olet Elena yksi Suomen tyylikkäimmistä bloggaajista ja vaikutat myös oikein fiksulta ja kovasti töitä tekevältä aikuiselta naiselta, toivottavasti blogitaukosi ei veny kovin pitkästi sillä blogisi on suuri inspiraation lähde varmasti monelle muullekin kun vain minulle :) Olet upea!

  VastaaPoista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...