sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

My Style - What style means to me?

Heippa kaverit, kello on jo 22:34 ja mä pääsin ensimmäistä kertaa tänään koneelle! Vietin mahtavan päivän perheeni kanssa ja nyt about puoli tuntia sitten kierimme Mollun ja Pinnin kanssa autolta mahat täynnä kotiin. :) Halusin päivittää tänne jotain, ja osittain Tukholman matkan ja osittain lukijan kysymyksen ansiosta sain inspiraation kirjoittaa aiheesta, mitä tyyli ja tyylikkyys merkitsee minulle. Lukija kyseli, "onko jotain keinoa millä voisi parantaa omaa tyylitajua ja sitä, että osaa koota asuja?" ja tästä on tarkoitus myöskin puhua tässä postauksessa....

Korostan jo tässä kohtaa, että sanani ei ole laki, enkä halua päteä asialla taikka loukata ketään....olette ehkä kuulleet muutaman väittämän viestinnästä: "Jos viesti voidaan ymmärtää väärin, niin se varmasti ymmärretään väärin" JA jos "Viestiä ei voi ymmärtää väärin, niin se varmasti myös ymmärretään väärin", JA "Jos viesti voidaan tulkita väärin, niin se varmasti tulkitaan mahdollisimman vanhingoittavalla tavalla".....mutta pidemmittä puheitta, mä olen jo hieman väsynyt ja annan nyt vaan ajatuksen virrata.... ;)

Mitä tyylikkyys tarkoittaa mun omasta mielestäni? Mun mielestä tyyli = seuraa trendejä + pukeutuu ikäänsä nähden sopivasti + pukeutuu tilanteen nähden sopivasti (arvostaa vieraita, emäntää, tilaisuutta, kulttuuria jne.)  + korostaa vaatteilla OMAN vartalon parhaita puolia. Sitten on lukuisia muita seikkoja, kuten käytöstavat, puhetapa, muiden ihmisten arvostaminen, jne, unohtamatta kauneus- ja terveysasioita. Mikään ei pilaa tyyliä enempää, kuin jatkuva kiroilu, nuuskamälli tai (antakaa anteeksi sanavalintani) "paskaiset" kynnet tai haljenneet kantapäät.

Edellisestä kappaleesta varmasti saisi jo romaanin aikaiseksi, mutta ei nyt takerruta yksittäisiin sanoihin, mä luulen, että suuressa mittakaavassa ideani tuli ymmärretyksi. :) Mitä sitten tarkoittaa, että osaa pukeutua, ikäänsä nähden sopivasti tai vartaloonsa nähden sopivasti? Näitä asioita on hirveän vaikea määrittää, sillä kauneus on katsojan silmissä, eikä moni varmasti minunkaan asuvalintojani ymmärrä. Tärkeintä on kuitenkin, että vaatteissa viihtyy itse ja tuntee niissä olonsa itsevarmaksi. Se mitä itse pidän tärkeänä on, että korostaa omasta mielestä vartalon parhaita puolia ja häivyttää niitä huonompia. Kumpiakin löytyy jokaiselta!!! Ja jos ei itse keksi, niin sitten ei muuta kuin kaveri tai poikaystävä avuksi! ;)Joku ei ehkä ymmärrä sitä, että mä en kaksissakymmenissä koe oloani enää hyväksi liian lyhyessä helmassa, mutta mielestäni, se ei vaan tunnu enää tyylikkäältä tai omalta, ja mun mielestä tyylikkyys, ei ole sitä kuinka paljon paljastaa, vaan sitä, kuinka paljon jättää arvailujen varaan...;) Kukin tietysti tyylillään, kuten sanontakin menee, mutta itse en näe, miksi tarvitsee välttämättä viedä huomio pois sääristä, pukemalla asu, jossa on liian avara kaula-aukko? Sen sijaan, kaula-aukko voi tehdä asulle sitä jotain, jos päällä on tavalliset farkut tms....tyyli on mun mielestä myöskin tasapainoa.
Mun mielestä vaatteet ja shoppailu ovat sitä varten, että ihminen tekee itsestään kauniin ja itsevarman. Uskallan nimittäin väittää, että meillä kaikilla on jo tällä hetkellä ihan riittävästi vaatteita lämpimänä pysymiseen, eikä se ole enää syy siihen, miksi lähdemme joka lauantai kaupoille tai kirppareille...  Ja jos niitä vaatteita kerta ostaa, niin miksei ostaisi sellaisia, että muiden reaktio olisi vähintäänkin WOW?! :) Vaatteilla ei kuitenkaan tarvitse koreilla, vaikka mm. Suomessa usein niin ajatellaankin. Tyyli on osa ihmisen persoonallisuutta - joskus se tulee luonnostaan, toisinaan pakotettuna, mutta aina ihmisen itsensä ainakin jossain määrin hyväksymänä. Tyyli erottaa ihmiset toisistaan ja tekee niistä tietyille kohderyhmille kiinnostavia. Rannekelloni on toiminut monesti jäänmurtajana sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa mulla ei välttämättä olisi muuten ollut muuta yhteistä. :)Onko olemassa ihmisiä, jotka eivät koskaan erehdy tyylissään? Todennäköisesti ei. Vaikka tyyli ja pukeutuminen tulisi luonnostaan, oikeat mittasuhteet ja omalta tuntuvat vaatteet löytyvät yleensä kokeilun ja erehdyksen kautta. Sen lisäksi ikää tulee, kiinnostuksen kohteet ja työpaikat vaihtuvat, vartalo muuttuu elämän aikana, puhumattakaan trendeistä ja muodista....se, että säilyttää tyylikkyytensä on vähintäänkin sitä, että seuraa muotia läpi elämän, ja jos asialle ei ole aikaa, osaamista tai kiinnostusta, niin antaa ohjat jollekin toiselle. Suomessa jollain lailla arvostetaan sitä, että osaa tehdä kaiken itse (mä kuulun ainakin niihin ihmisiin ja osaankin vaikka mitä), mutta Jenkeissä arvostetaan sitä, että joku muu voi tehdä asian paremmin ja siitä ollaan valmiita maksamaan. Ei ole mikään häpeä, jos ei osaa kokata, remontoida tai pukeutua. Ihmiset ovat hyviä eri asioissa ja ne asiat ovat yhtä arvokkaita. Kyllähän jokainen meistää luottaa hiuksensa ennemmin kampaajan käsiin ja vakuutus- taikka laina-asiat alan asiantuntijan käsiin, niin miksi ei voisi samalla käyttää sisustussunnittelijaa tai tavaratalon pukeutumisneuvojaa? Joku huutaa nyt, että: "haha, jos vaan rahat riittäisi!!", ja mä ymmärrän tuon täysin ja olen samaa mieltä! Suomessa kaikki on kallista, se on fakta. Mutta ehkäpä siinä onkin ero, että Suomessa keksitään tekosyitä ja keinoja säästää, kun taas Jenkeissä ("mahdollisuuksien maassa") keksitään keinoja tienata?? ....en tiedä, mä taisin eksyä jo aiheesta.... ;)

Mutta tyylitaju - miten sitä voi kehittää? Lukemalla lehtiä, seuraamalla julkiksiä, yrittämällä keksiä, miksi jokin asu toimii ja miksi ei. Asiassa kuin asiassa, täytyy yrittää pureutua syihin pelkän toteamisen sijaan, silloin saattaa ymmärtää. Voi lukea tyylikirjoja (Little Black Book of Style, alkajaisiksi ehkä Lauren Conradin kirjat, joista löytyy myös suomennos, ja lukuisat muut tyylioppaat, eikä edes haittaa vaikka ne olisi 80-luvulta!). Tyylikirjojen ja sovittamisen avulla kannattaa yrittää tutustua siihen, millaiset värit toimivat milläkin ihonsävyllä tai hiustensävyllä, millä vaatekappaleilla ja leikkauksilla eri vartalon osia voi korostaa tai häivyttää. Ja ennen kaikkea täytyy olla rehellinen, mutta ei liian kriittinen, kun pyrkii löytämään nämä ominaisuudet omassa itsessään tai muissa. Kannattaa myös kysellä ja kuunnella. Jos löytää jonkun, jonka tyyliä ihailee, usein tältä ihmiseltä voi myös oppia. Itse asiassa kaikilta voi aina oppia jotain!


Jos Pariisilaisista naisista sanotaan, että he ovat tyylikkäitä, niin samaa voi sanoa, myös Tukholmalaisista miehistä! ;) Joku huutaa nytkin, että "hyi että, kuka nyt sellaisista tykkää!". Totta. Makuasioista ei voi kiistellä ja kauneus on tässäkin tapauksessa katsojan silmissä. Joku saattaa pitää miestä kaikista seksikkäimpänä reisitaskuhousuissa ja kumisaappaissa, MUTTA kumisaappailla ei valitettavasti ole mitään tekemistä tyylin kanssa. Seksikkyys ja tyylikkyys eivät ole mielestäni sama asia. Sen sijaan hyvin leikattu puku, plankatut kengät ja silitetty kauluspaita viestivät vähintään tyylikkyydestä. Eikö sitten tennareissa voi olla tyylikäs? Voi. Tottakai voi. Mutta ruotsalaiset miehet ne osaa senkin. :) Ja tottakai on poikkeuksia. Niitä on kaikkialla!

Mun oma tyyli on varmasti vieläkin muokkaantumassa, mutta olen jo paljon pidemmällä kuin muutama vuosi sitten. Mua on auttanut hirmuisesti se, että olen löytänyt asiat, joista pidän, ja värit, joissa tunnen itseni kerta toisensa jälkeen yhtä itsevarmaksi. Tyylikkyys ei ole kiinni rahasta, mutta omaksi onnekseni ja lompakkoni epäonneksi olen löytänyt Nathalie Schutermanin myymälän ja nettisivut. Heidän valitsemat brändit puhuvat tyylillisesti sellaisella kielellä, jonka mä tunnen omakseni - pidän niin malleista kuin väreistä, ja joka kerta saan niin nettisivuilta kuin myymälästä aimoannoksen inspiraatiota! Ostanko kaikki vaatteeni sieltä? No en todellakaan, ei näillä palkoilla! ;) Mutta jos innostun mustista housuista ja valkoisesta silkkipaidasta, niin mun shoppailusta Zarassa tai verkkokaupoissa tulee hyvin paljon konkreettisempaa ja vältän heräteostoksia. Suosittelen siis kaikille lämpimästi sitä, että etsii omat tyyli-idolit, asiat (vaatteet / värit jne.), jotka pukevat SINUA parhaiten ja tekee mun rakastamia listoja must have -jutuista! ;)Blogit ovat itse asiassa aika petollisia - trendit leviävät blogien avustuksella kuin tauti ja alennusten takia, monet varmasti tekevät ostoksia, joita he eivät muuten tekisi. Älkää ymmärtäkö mua väärin, bisnesmielessä, mä arvostan sitä ja koen ilmiön mielenkiintoisena. Mutta itse bloggaajana haluan seistä juttujeni takana 100%:sesti ja taas kuluttajana, yritän vain pitää pään kylmänä, muistaa ne omat jutut ja jos ei muuta, niin kaivaa listani esille...... ;)

Tässä siis mun omia ajatuksia tyylistä ja kaikki tekstin kuvat on lainattu Nathalie Schutermanin sivuilta. :)

Öitä kaverit, nukkukaa hyvin!


6 kommenttia:

 1. Kiitos tosi paljon tästä. Tää autto aika paljonkin ja laitan tämän kirjanmerkkeihin blogisi viereen, koska täytyy lukea uudestaan ja tehdä vaikka LISTA asioista, jotka haluaisin muistaa. Tuo ajatus omista heikkouksistä ja vahvuuksista kehosta on hyvä. En ole varmaan ajatellut edes niin sitä. Pitääkin heti mennä maanantaina etsimään kirjastosta taikka kirjakaupasta luettavaa ja selailla joitain blogeja etenkin miesten pukeutumisesta. =))

  PS. En ymmärrä miks ketään haluaisi haastaa riitää kanssasi kommenteissa. Jokaisen pitäisi ymmärtää, että et halua loukata ketään vaan nämä ovat omia mielipiteitäsi(ja todella osuvia ovatkin).
  - Eric

  VastaaPoista
 2. Ihana teksti! Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa, tämä on ehdottomasti lempparini! Tällaiset tekstit ovat ehdottomasti mielenkiintoisimpia. Olisi kiva joskus kuulla lisää mietteitä työpukeutumisesta. Tosin yhden aika kattavan postauksen oletkin siitä jo tehnyt. Entä mitä blogeja itse seuraat inspiraatiota hakeaksesi?

  Kiitos vielä blogistasi, se on ehdoton helmi!

  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentistasi!! Yritän kehittää jotain postauksia, nyt kun aihe on aika ajankohtainen... ;)

   Poista
 3. Halkeilevia kantapäitä ja ylipäänsä superkuivaa ihoa vastaan otetaan kiitollisuudella vinkkejä. Terveisin yksi, jonka kantapäät halkeilevat vaikka niihin on kokeiltu nyt jos jotakin konstia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti et ymmärtänyt sitä sillä, ettäkö kyseisen ongelman kanssa ei voi olla tyylikäs! ;) Varmuudeksi korjaus....jaloista täytyy huolehtia ja jos tilanne vaatii, niin käyttää (erityisesti juhlissa ja töissä) muita kuin avonaisia jalkineita. Kuitenkin ongelma on tavallinen ja yleinen, että sitä ei tarvitse mielestäni hävetä tms.... Ikävä ongelma se tosin on, eikä siihen taida auttaa muu kuin säännöllinen jalkahoito kotona ja mahdollisuuksien mukaan myös hoitolassa, varsinkin kesäaikaan (kosmetologikouluissa saa halvalla). Tiedän yhden ihmisen jolla sama ongelma korjaantuu hapankaalin säännöllisellä syömisellä - believe it or not!! Mutta sitä en tiedä, johtuuko kaalista vai nimenomaan hapankaalista? Erityisen kuivaa ihoa täytyy välillä "leikata" pois, tavallinen raspaus ja rasvaus ei taida auttaa, mutta helpottaa asiaa voi ainakin päivittäisellä rasvauksella, vaikka Helosanille tai Tummelilla ja laittaa sukat jalkaan! Joillakin toimii myös Scholl...se on niin henkilökohtaista ja varmaan kookosöljyäkin voisi koittaa! Kuiviin kyynärpäihin auttaa sitruunapuolikkaiden pitäminen niissä, ehkä voisi toimia myös jaloissa? En ole itse koittanut. :) Ja jos ongelma on todella vaikea, niin sitten varmaan kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Toivottavasti asia korjaantuu ja pahoittelut, jos tosiaan väsyneenä tulin väärin ymmärretyksi. :)

   Niin se kookosöljy on muuten mainio käsirasva ja huulirasva!!!!! :)

   Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...