perjantai 29. maaliskuuta 2013

vaatekaappi järjestykseen

Mä kuulun niihin ihmisiin, jotka ahdistuu mm. pääsiäisenä. Se ettei mitään tarvitse, eikä pyhien takia voi tehdä, ei vaan sovi mulle. Jotkut kutsuu sitä lomailuksi, mutta mä kutsun sitä kärsimykseksi. On eri asia lomailla arkena, kun voi hoitaa asioita, kierrellä kauppoja, käydä ulkona syömässä, uimassa tai salilla, MUTTA mitä tehdä pyhinä, kun kaikki on kiinni ja bussitkaan ei suurinpiirtein kulje?!! Mulle kävi tänä vuonna niin, että kaikki perheenjäsenet ovat syystä tai toisesta muualla ja mä kerkesin jo vähän murehtia asiaa etukäteen, mutta nyt ohjelma alkaakin näyttää erittäin hyvältä!

Huomenna on nimittäin ohjelmassa tyttöjen ilta, hyvän ruoan (oma tekemä, hehe) ja ehkä sinkkuelämän parissa. Lauantaina ajattelin heti aamusta käydä ostamassa yhden hameen. Illalla varmaan käydään Mollun ja Pinnin kanssa saunassa ja katsotaan nauhalta Alfie sekä Bridget Jones (kuulin äskön sivukorvalla tv-mainoksen). Sunnuntaina mun ei enää tarvikaan olla koko päivää yksin.... Ja paras tulee tässä - mulla on ensi viikolla lomaa ja Tukholman reissu! Jes! :)Menipä selittämiseksi.... Palataan otsikkoon. Pääsiäisenä on nimittäin hyvää aikaa siivota vaatekaappi ja se puuha on ainakin omasta mielestäni vielä erittäin hauskaa ja hyödyllistä. Kun tarkistin tänään Hotmailin sähköpostini törmäsin tähän juttuun Hotmailin sivuilla..... ja siitähän se idea sitten lähti. ;) Mä en keksi turhaan pyörää uudestaan vaan kopioin jutut suoraan tänne, siltä varalta, että tieto joskus poistuu Hotmailista. Sinällään tässä ei ole mitään uutta, mutta näitä vinkkejä on aina yhtä kiva lukea!! :) Tosin itse ajattelin etsiä tähän postaukseen inspiroivampia kuvia..... So, let's go!!!1. Kun avaat vaatekaapin, sieltä olisi kiva kerralla löytää kauden parhaat vaatteet sen sijaan, että käteen osuu virttynyt villapaita tai se ikävä paitapusero, jota et ole käyttänyt sitten vuoden 2002. Samoin meikkipussia kaivaessasi toivoisit varmaan, että loppuunhinkatun huulipunnannysän sijaan löytäisit sen suloisen luomivärin, jonka juuri viime viikolla ostit. Järjestyksestä on iloa varsinkin kiireessä.


2. Ennen kuin tyhjennät vaatekaapin, siivoa  kaapin ympäristö! 
Jos vaatekaappi on makuuhuoneessa, imuroi ensin makuuhuoneen lattia ja ravistele matot sekä päiväpeite. Järjesteltävät vaatteet on fiksumpaa nostella puhtaille pinnoille.
3. Vaatekaapin raivaus: Ota kaikki tavarat ulos
Ota vaatekaapista ulos aivan kaikki siellä oleva tavara. Näin saat käsityksen siitä, mitä kaapissa on, takaseinää ja kenkähyllyn alustoja myöten! Tyhjä kaappi on myös helpompi pyyhkäistä puhtaaksi pölystä, ennen kuin järjestät sen sisällön uudelleen.
4. Vaatekaapin raivaus: Lajittele!

Lajittele kaapin koko sisältö 4 ryhmään:

SÄILYTETTÄVÄT: Vaatteet, joita käytät jatkuvasti. Mielivaatteesi, jotka myös sopivat päälle. Ole rehellinen - tämän ryhmän ei edes kuulu olla kovin suuri! (P.S. Mä veikkaan, että Kyle Richards ei ole koskaan päässyt tähän vaiheeseen, kenelläkään ei voi olla noin paljon mielivaatteita, jotka ovat jatkuvasti käytössä!!)

VARASTOITAVAT: Järjestä tähän pinoon ne käyttökelpoiset vaatteet, joita et käytä juuri nyt tai tällä kaudella. Tähän voivat kuulua esimerkiksi syys- tai kesävaatteet.Pakkaa vaatteet pukupusseihin ja säilytyslaatikoihin ja ota ne esille seuraavan kerran vasta, kun niiden aika on.

POIS HEITETTÄVÄT: Monet arastelevat  käyttökelvottomien, tahraisten ja rikkinäisten vaatteiden pois heittämistä. Nyt ei kannata kursailla! Älä säilytä vaatteita, joita ei voi korjata tai joita et voisi kuvitella myöskään kavereidesi, tuttaviesi tai näiden lasten käyttävän.

LAHJOITETTAVAT JA KIERRÄTETTÄVÄT: Ehjät, puhtaat ja muotonsa säilyttäneet, laadukkaat vaatteet, joita et enää itse aio käyttää, kannattaa lahjoittaa pois. Joku muu voi vielä iloita niistä. 


5.  Vaatekaapin raivaus:  Kokeile vaatteita! 
Kun olet lajitellut valmiiksi pois heitettävät ja lahjoitettavat, kokeile kaikki vaatteet, jotka järjestit varastoitavien pinoon. Saatat huomata, että jokin vaate ei enää mahdu tai sovi. Sovittele vaatteita ja luo niistä asukokonaisuuksia. Valokuvaa kokonaisuudet. Valokuvista on iloa niinä hetkinä, kut tarvitset tukea pukeutumispäätöksille - tai inspiraatiota harmaina aamuina.

6. Vaatekaapin raivaus: vaihda rutiinit parempiin Nyt kun olet saanut vaatekaapin raivatuksi, mieti, miten saisit ylläpidettyä uuden, ihanan järjestyksen! Tässä muutama vinkki:

* Pane likaiset vaatteet aina käytön jälkeen suoraan pyykkikoriin.

* Jos otit kaapista vaatteita sovittaaksesi niitä, mutta et päätäkään pukeutua niihin nyt, pane ne takaisin kaappiin.

* Hanki kaappiin yhtenäiset vaateripustimet, niin yleisilme näyttää ryhtevämmältä.

* Järjestä alusvaatteet, vyöt, huivit ja muut pikkutavarat omiin laatikoihinsa tai omille hyllyilleen. 

7. Meikit järjestykseen: Tutki, mitä sinulla on!
Ota ensimmäiseksi esille aivan kaikki meikkituotteet, joita omistat, jotta näet kokonaistilanteen.
Kaiva kaappien uumenista, matkalaukuista, käsilaukusta ja kylpyhuoneen hyllyiltä kaikki meikit, joita sinulla on riippumatta siitä, käytätkö niitä vai et. Aseta kaikki löytämäsi tavarat samalle pöydälle. Järjestä tuotteet ryhmittäin: meikit alalajiensa ja käyttötarkoituksensa mukaan, aurinkovoiteet omaan pinoonsa jne. 
8. Meikit järjestykseen: Heitä pois kaikki vanhentuneet ja käyttökelvottomat tuotteet
Meikit ja kauneudenhoitotuotteet eivät kestä ikuisuuksia, vaan nekin vanhentuvat ajan mittaan. Esimerkiksi ripsivärit ja nestemäiset rajausvärit pitäisi vaihtaa puolen vuoden välein, ennen kuin niissä viihtyvä bakteerikasvusto kasvaa. Heitä pois kaikki meikkituotteet, jotka ovat vanhentuneet tai jotka tuoksuvat tai näyttävät oudolta. Heitä pois myös tuotteet, joiden pakkaukset ovat pahasti rikkoutuneet, sillä rikkinäiset meikkikynät ja kannestaan haljenneet luomiväripaletit vain sotkevat meikkipussin sekä sen sisällön. Aurinkovoiteet menettävät ajan kuluessa tehoaineensa, joten ole niiden suhteen erityisen kriittinen. Älä myöskään suotta säilyttele tuubeja tai pulloja, joiden pohjalla on vain muutama tippa tavaraa. Turhaa on myöskään varastoida sellaisia meikki- tai kauneudenhoitotuotteita, jotka eivät todellisuudessa sovi väreihisi tai ihotyypillesi. Kiertoon vain! 

9. Meikit järjestykseen: Paikka kaikelle!
Tyhjät, puhtaat hillopurkit tai peltiset teerasiat ovat erinomaisia meikkisiveltimien, meikkikynien ja ripsivärien säilytykseen. Myös Ikean ja Tiimarin kaltaisissa, kodintarvikkeita myyvissä kaupoissa on tyylikkäitä pleksirasioita tai pikku koreja, joihin meikit on hyvä järjestää käyttötarkoituksensa ja muotonsa mukaisesti.
Jos sinulla on paljon meikkejä kylpyhuoneessa, pane meikkilaatikkoosi aterimille tarkoitettu lokerikko ja järjestä meikit siihen. Kun saat kylpyhuoneesi kaapit ja hyllyt järjestykseen, koko kylppäri näyttää ylellisemmältä. Lisäksi löydät meikit, kun niitä tarvitset. 10. Meikit järjestykseen: Kokeile jotakin uutta!
Samoja, tuttuja meikkivärejä tulee vanhasta tottumuksesta helposti ostettua aina uudelleen, vuosi vuoden jälkeen. Entä jos kokeilisit välillä jotakin aivan uutta? Meikkikokeiluja varten kannattaa ensin ostaa edullisia testivärejä. Vasta, jos todella tykästyt johonkin uuten väriin, sinun kannattaa maksaa uutuudesta hiukan enemmän.
 


Sen pituinen se. Ja nyt ei muuta kuin kaikki hommiin! Mä voisin ainakin siivoilla mun meikkejä ja vaatehuonetta pääsiäisenä / lomalla. Joskin itse olen hyvin järjestelmällinen ja tyhjennän kaappia koko ajan, mutta sitä ideaalitilaa voi aina tavoitella! Kuinka ihanaa olisi, jos vaaterekit olisivat sen näköisiä kuin vaatekaupassa, eikä täyteen ammuttuja ja kaikissa väreissä...... :)


(Kaikki kuvat lainattu.)

P.S. Jos siivouksen jälkeen kaapissasi on tilaa, niin kurkista kirppariini tästä. ;)

2 kommenttia:

  1. Olen itsekin huomannut tuon vaatteiden, meikkien, asusteiden yms läpikäymisen erityisen hyödylliseksi. Sitä vaan voisi tehdä vielä useammin, jotta välttyy turhan tavaran kertymiseltä. Nyt kun olen muuttamassa niin itsellänikin olisi tuo sama rumba edessä :) Mutta on se vaan ihanaa, kun kaikki on sen jälkeen taas kauniisti järjestyksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano, pienet asiat lopulta vaikuttaa koko fiilikseen! Tänäänkin kun otin hammasharjan ulos kaapista, niin en voinut olla ihailematta siistejä ja selkeitä hyllyjä, joissa on kiiltäviä purnukoita ja vain niitä, joista oikeasti pidän ja joita oikeasti käytän.... ;)

      Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...