keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Russian Style - The Big Picture

On lukijan toivepostauksen aika:

En ole aiemmin kommentoinut blogiasi vaikka lukijana olen ollut pitkään. Blogisi on yksi suosikeistani juuri sen takia, että sinulla on oma tyyli. Ja haet inspiraatiota Suomen rajojen ulkopuolelta. Itseäni kiinnostaisi postaus venäläisestä muodista ja parhaista paloista. Naapurimaasta löytyy varmasti vaikka mitä?
Lupasin jo aiemmin, että tekisin postauksen venäläisestä muodista, ja ajattelinkin, että voisin nyt alkajaisiksi kertoa asiasta yleisesti ja sitten erillisissä postauksissa esitellä muutamia venäläisiä hyvin pukeutuvia naisia, miltä kuulostaa?? :)

Mä seuraan melko paljon venäläisiä seurapiirijulkiksia, koska heidän tyylinsä on kivannäköistä, mutta ennen kaikkea siksi, että venäläisiltä on paljon helpompaa saada inspiraatiota omaan pukeutumiseen. Syy on yksinkertainen, mä tykkään naisellisesta muodista, ja Moskovan sekä Pietarin lämpöasteet ovat kaikista lähempänä Helsinkia ja Suomea yleensäkin. Vaikka Milanolaiset naiset näyttäisivät kuinka tyylikkäiltä tahansa, aika, jolloin heidän asujaan pystyy kopiomaan on Suomessa hyvin lyhyt, sen sijaan venäläisiltä naisilta saa ideoita asuihin, jotka toimivat niin sukkahousuilla kuin saappaillakin!! :)
Venäläisiin liittyy monenlaisia stereotypiota, niin kuin kaikkiin kansalaisuuksiin. Osa niistä pitävät paikkansa, mutta maassa, jossa asuu yli 140 milj. ihmistä, mahtuu luonnollista kaikkea maan ja taivaan välillä. On naisia, joita kiinnostaa muoti, on niitä, joita ei kiinnosta. On niitä, joilla on rahaa, ja niitä, joilla ei ole. Venäjällä asuu reilusti yli 100 erilaista kansallisuutta ja ainakin vielä hetki sitten oli 11 eri aikavyöhykettä. On siis täysin mahdotonta kuvata venäläistä muotia yhdellä sanalla. Jos sellainen olisi pakko valita, sanoisin, että adjektiivi on "naisellinen". Riippumatta iästä, rahatilanteesta tai asuinpaikasta, venäläiset naiset ovat keskimäärin naisellisempia ja huolitellumpia kuin suomalaiset naiset. Mutta tämä ei varmaan tullut teille yllätyksenä, sillä tuntuu, että kaikissa naapurimaissamme on ok pukeutua ja näyttää kauniilta. ;)

 


Moskova ja Pietari ovat meille kaikista tutumpia, mutta kovaa vauhtia kansainvälistyvät myös muut suuret venäläiset kaupungit. Kuitenkin, jotta tämä homma ei menisi historiaksi eikä maantiedoksi, päätetään nyt, että esittelen tässä lähinnä venäläisiä IT-ihmisiä, niitä, joilla on rahaa ja silmää. Nämä ihmiset eivät toki edusta kaikkia venäläisiä, mutta ei edusta Christine Centenerakaan kaikki ausseja, eikä Elin Kling kaikkia ruotsalaisia. :)Kuten yllä olevista kuvista voi huomata, naiset ovat hyvinkin trendikkäitä ja tyylikkäitä! Verrattuna suomimuotiin, tai ainakin itseeni, voi huomata, että värejä, printteja ja uudenlaisia leikkauksia käytetään paljon rohkeammin. :)

Mä yritin kerätä tähän mahdollisimman erilaisia ja eri ikäisiä naisia, jotta tästä postauksesta olisi hyötyä mahdollisimman monelle! Pahoittelen vielä, että jouduitte tänään odottamaan iltaseitsemään asti postausta, mutta mä toivon, että tämä oli sen arvoista! :)

Löytyikö kuvien joukosta mitään mielenkiintoista? Entä inspiroivatko nämä kuvat yhtään enemmän kuin Muotitietoinen-ohjelma?? ;)
(Kaikki kuvat: Buro 24/7)

14 kommenttia:

 1. Tykkään! Mulle iskee venäläisten tyyli. Itse kieltä opiskelleena olen törmännyt vaikka mihin stereotypioihin, että huh hei!:D Itse pidän näyttävästä tyylistä ja rakastan venäläisten naisten rohkeutta mitä pukeutumiseen tulee.:)

  VastaaPoista
 2. Kiva nähdä jotain poikkeuksellista täällä pohjoisemmassa ja kylmemmässä maailman kolkassa, eli kukkakuoseja, liehuvia hameenhelmoja ja sähkönsinistä :)

  -L-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näitä kun katsoo, niin tulee tosiaan sellainen olo, että mullekin värejä ja kuoseja, mutta sitten tulee aamu ja kävelee kylmissään vaatehuoneeseen ja kas, mitäs sitä tuleekaan valittua... :)

   Poista
 3. Olen asunut useamman vuoden tuolla itärajan tuntumassa kaupungissa, jonka katukuvassa näkyy paljon venäläisiä. En ole koskaan oikein hahmottanut, että mitkä ovat ne jutut, jotka saavat venäläisnaiset näyttämään tietyllä tavalla tyylikkäältä. Ja toisaalta mistä tunnistaa venäläisen, ennenkuin on kuullut edes sanaakaan venäjää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, kyllähän ne suomalaiset ja ruotsalaisetkin tunnistaa aina etelänlomilla, joka ilman sukka-sandaali-yhdistelmiä! :)

   Poista
 4. Upeita naisia ja tyylikkäitä asuja! Jokaisesta kuvasarjasta löysin vähintään yhden itselle sopivan asun.:) Sinulle kävisi varmasti kaikki, niin sopusuhtainen kun olet!

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, mä laitan vielä joku päivä lisää kuvia! :)

   Poista
 5. On todella upeita, tyylikkäitä naisia! Ihan ensimmäiseksi ihastuin heti ensimmäisen kuvakollaasin oikean reunan kuvaan. Pitääkin ottaa käyttöön ensi kesänä :)
  Muutenkin värit, printit ja leikkaukset näyttävät upeilta!
  P.S. Uusi esittelytekstisi ja kuvasi ovat ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yksi minunkin suosikeistani....johtuiskohan siitä, että mä olen jo pidempään etsinyt jacquard housuja ja vaaleanpunaisia kenkiä...? :)

   Poista
 6. On todella upeita, tyylikkäitä naisia! Ihan ensimmäiseksi ihastuin heti ensimmäisen kuvakollaasin oikean reunan kuvaan. Pitääkin ottaa käyttöön ensi kesänä :)
  Muutenkin värit, printit ja leikkaukset näyttävät upeilta!
  P.S. Uusi esittelytekstisi ja kuvasi ovat ihanat :)

  VastaaPoista
 7. Ihania tyylejä! Itse olen aina kadehtinut venäläisnaisten upean pitkiä jalkoja.. huoh. Onkos itselläsi muuten venäläisiä sukujuuria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan! Joo on, fifty-sixty, mutta eipä nuo mun jalat taida olla mistään kotoisin! Olen pisin koko suvussa niin pitkälle kuin kukaan jaksaa muistaa... ;)

   Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...