torstai 22. marraskuuta 2012

Muotitietoinen, osa 2

Mua pyydettiin kertomaan mitä mieltä oli muotitietoisen viimeisimmän jakson stailauksista. Jos aihe kypsyttää kannattaa hypätä suosiolla seuraavaan, mutta lyhykäisyydessään tässä on mun risut ja ruusut.

 Anna, 26-vuotias IT-konsultti Vantaalta on aloittanut työnsä uudessa konsulttitoimistossa ja toivoo apua työtyylin päivityksessä bisneshenkisemmäksi. Varsinkin asiakaskäynnille Annan pitää joskus pukeutua hieman konservatiivisemmin kuin asiakas. Muodista kiinnostunut Anna kuvailee tyyliään romanttisesti rockiksi ja toivoo, että nämä tyyliseikat otetaan huomioon myös muodonmuutoksessa.Noin yleensä oli odotettavissa, että HV:n stailaus miellyttää silmääni enemmän, sillä itse olen enemmän saman tyylinen Strictly Stylen kuin Auroran henkareiden kanssa. Plussaa myös siitä, että "asiakasta" oli tällä kertaa kuunneltu ja asuista löytyy niin rockia kuin romantiikkaa.

Jäin kuitenkin miettimään jälleen kerran, mikä on kyseisen ohjelmaosion tavoite? Eihän toisaalta voi olettaa, että bloggaaja tietäisi mitään stailaamisesta taikka IT-konsultin työstä! Kuinka paljon nämä työparit mahtavat sitten keskustella toistensa kanssa ennen vaatteiden valintaa? Noh, oli miten oli, ohjelma on tällainen ja mun kommentit perustuu puhtaasti lopputulokseen.

ASU 1: Tämä asu on arvaten suosikkini, sillä samantyylisesti pukeudun itsekin, samantyylisiä asuja ihailen 9to5chc -blogissa ja asu toimii Annalla. Simppeli mutta vähän enemmän särmää alkuperäiseen. Ongelmana on vaan se, että kaikki näkemäni/tuntemani konsultit käyttävät pukuja ja jakkupukuja tai niiden rennompia versioita. On ok, olla rock vapaa-ajalla, mutta nahkabiker ei ole asiakkaita konservatiivisempaa pukeutumista! Siispä työpukeutumisesta puhuttaessa, kannattaa miettiä kumpi painaa enemmän - työ vai oma persoonallisuus? Jos Anna olisi jonkun mainostoimiston konsultti tilanne voisi olla toinen. Ja muutenkin rock on asenne ja se näkyy vaatteiden läpi. Ihmettelin, kun HV ei valinnut takiksi yhtä suosikeistaan trenssiä...mahtoi viimeaikainen nahkatakkikuume jyskyttää takaraivossa! ;)

ASU 2: Valitettavasti olen sitä mieltä, että tuo neuletakki+vyö yhdistelmä on jo hieman out. Ja asun mittasuhteet ei ole ihan kohdallaan. Lämmikkeeksi olisin ottanut jonkun lyhyemmän naisellisen neuletakin tai bleiserin tuomaan särmää. Jos ei kuitenkaan ole samanlainen vilukissa kuin minä, niin sama asu ilman neuletakkia on aika hyvä, se vilahtikin telkkarissa. Joskus liika on vaan liikaa, ja kun neuletakki on liikaa, kannattaa valita pakolliseksi lämmikkeeksi jotain vähemmän huutavaa tai ainakin saman sävyistä kuin mekko. Eli mekko+kauluspaita+koru on joo aikamoinen kokonaisuus! Se ei vaadi enää lisäkseen neuletakkia ja vyötä.

ASU 3: Tämä taisi miellyttää niin Annan kuin minunkin silmää kaikista vähiten. Itse asussa ei ole mitään vikaa, HV:lla on perusasiat hallussa ja kapean sekä väljän yhdistelmä toimii. However, hame on aivan täysin väärän pituinen Annalle ja kokonaisuus olisi parempi 50-vuotiaan businessnaisen päällä. Tulee jopa eräs sen ikäinen henkilö mieleen, mutta jätetään nyt nimi mainitsematta. :) Eli ei hyvä, jos stailaa itseään nuoremman samalla tavalla kuin äitinsä. ;) Itse en ikinä osta hametta, joka on liian lyhyt, mutta jota ei voi pidentää, ja sen sijaan lyhennän aina helmaa, jos se on mun vartaloon liian pitkä. Valmisvaatteet on valmisvaatteita ja tosiasia on, että sellaista ihmistä, jolle sopisi kaikki ei vaan ole olemassa. Vaikka itse pidän kynähameista ja korkkareista, niin yläosaksi olisin valinnut nuorekkaamman ja trendikkäämmän kauluspaidan, jonka olisi voinut napittaa ylösasti ja laittaa kaulaan vaikka tuon samaisen korun. Tosin korunkin kanssa kannattaa miettiä, onko se tarpeeksi konservatiivinen ja omalle työpaikalle sopiva.

Tässä siis minun mielipiteeni - voi olla samaa tai eri mieltä. Mutta todettakoon loppuun, että eri ihmisillä toimii eri asiat ja pienillä fiksauksilla kaikkia asuja voi upgreidata tai saada vastakkaisen lopputuloksen...

4 kommenttia:

 1. Mäkin katsoin Muotitietoisen toisen jakson vasta näin jälkijunassa ja piti oikein tulla kommentoimaan: noista stailauksista olen kanssasi hiukan eri mieltä- minusta suurin osa asuista on aika onnistuneita ja stailattavan toiveen mukaisia (sekä ekassa että tässä tokassa jaksossa), vaikka ohjelmaformaatin suomissa rajoissa toki. Ja erityisesti tähän jaksoon liittyen: ennen nykyistä täysin vapaan pukeutumisen työpaikkaani työskentelin jonkin aikaa Suomen oloissa uberkonservatiivisessa paikassa, jossa mm. farkut erikseen kielletty, mutta siltikään jakkupuku ei ole ainut, vaikka toki helpoin, vaihtoehto pukeutumiseen. Mutta nämä on tietenkin maku- ja paikkakohtaisia kysymyksiä, ethän ota pahalla :)

  Mutta varsinaisesti olen samaa mieltä: en tykkää Veitolan lakonisesta tyylistä ollenkaan. En tiedä onko yritys olla jotenkin hipster-ironinen, mutta samalla onnistutaan myös minusta tappamaan kaikki aito innostus ja tunne muotia ja suunnittelijoita kohtaan. Ja minusta ohjelmaan on myös valittu turhan tuttuja ja tylsiä suunnittelijoita (ainakin näin muotia yhtään jo valmiiksi seuraavan näkökulmasta), jotka nyt muutenkin ovat esillä joka puolella. Ja joka tapauksessa vierailut suunnittelijoiden luona ovat aika mitäänsanomattomia ja pintapuolisia.

  Sanalla sanoen: olen tosi pettynyt ohjelmakokonaisuuteen :( Just tässä pohdin että jaksaako seuraavaa jaksoa laittaa edes nauhoittumaan, kun ei tuosta oikein tule kuin kiukkuiseksi.

  Tulipas avautuminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ota pahalla, tottakai saa olla eri mieltä ja jokainenhan perustaa mielipiteensä omiin kokemuksiinsa! Mä en voi puhua kuin omasta puolestani ja kuten olen yrittänyt korostaa, niin tärkeintä on se, että stailattava tykkää! :) Nää on vähän riskiasioita kommentoida, kun Suomi on niin pieni ja kaikki tuntee kaikki, mutta mun mielipidettä kysyttiin ja sen kerroin niin nätisti ja rakentavasti kuin osasin. Missään nimessä ei ole tarkoitus sanella, miten ihmisten tulisi pukeutua, jokainen tehköön mitä haluaa, mun mielipiteistä riippumatta! ;)

   Poista
 2. Omasta puolestani voisin kommentoida että tietohallintoalalla itsekin toimivana en lähtisi asiakaskäynneille tuollaisissa vaatteissa :D
  Ensimmäisen kuvan nahkatakki on sentään kiva.

  Tosin sarjasta saa sellaisen vaikutelman että näille jaksojen stailaaja-bloggaajille on vaan annettu henkilö eteen, ja sanottu jotain tyyliin "Pue se, ja mielellään mahdollisimman nopeasti!"

  -L-

  VastaaPoista
 3. Ohjelma on jotenkin niin harmaa ja variton. Ilo ja energia puuttuvat tyystin.
  Samaa mieleta siita, etta talla kertaa stailaus onnistui paremmin, mutta silti vain keskinkertainen. Pitka hame ja romanttinen paita olivat mielestani aivan liian tatimaisia eivatka vaan jotenkin istuneet stailattavan persoonaan (mita siita nyt pystyi parissa minuutissa aistimaan).
  T.Anna

  VastaaPoista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...