keskiviikko 3. lokakuuta 2012

i'm a woman

Harvemmin tulee kirjoitettua mitään pohdinta- tai mielipidepostausta, mutta sellaisiakin on toivottu ja tänään kuulin radiossa jutun, joka pisti miettimään... En tiedä henkilöiden nimiä, mutta tänään ajaessani autolla töistä kotiin, Groovella kaksi naista jutteli Jennifer Lopezista ja Marc Antonysta.


Keskustelu alkoi toteamalla, että kuinka nämä kaksi henkilöä ovat ylipäätään löytäneet toisensa? Jennifer Lopez on jumalainen nainen ja niin ees päin ja Marc taas painii aivan eri liigassa. (Tässä kohtaa ajattelin, että johan tämäkin asia on menneen talven lumia, mutta jatkoin kuuntelua, sillä halusin tietää miksi näinkin vanhaa juttua enää spekuloidaan). Kuten itsekin joskus mietin, toinen naisista totesi, että tässä on varmaan pakko olla kyse jostain vuosisadan rakkaustarinasta, jos nämä kaksi menevät naimisiin ja hankkivat ihanan perheen, ja kaikkea muuta, mitä vaan voi kuvitella.


Mutta kas kummaa, pariskunta eroaa koska Marc pettää Jenniferia!! Mistä naiset vetävät johtopäätöksen - kuinka joku mies voi olla niin idiootti, että menee pettämään niin upeaa ja jumalaista Jenniferiä, joka on jokaisen miehen päiväuni? Vaikka hieman spekuloidaan myös sitä, onko J vaikea ihminen, niin Marc jää tässä keskustelussa selvästi häviölle (ja syytä onkin, mikäli hän on suhteessa se "heikompi" lenkki). Mutta juttu ei päädykään tähän. Samaiset naiset toteavat totisella äänellä, että tämä on ihan uskomaton asia ja että, jos Jennifer tulee Marcin pettämäksi, niin mikä on tavallisen pulliaisen kohdalla todennäköisyys, että mies ei petä??

Jäin miettimään näitä viimeisiä sanoja. Ja päätin kirjoittaa aiheesta. Mutta nyt kun kirjoitan, huomaan, että tästä aiheesta voisi juontaa jutun suuntaan jos toiseen..... Olenko minä huono ihminen ja pitäisikö yrittää vielä enemmän, jotta ihmiset ympäriltä eivät katoaisi? Olenko minä ruma ja pitäisikö minunkin mennä nenäleikkaukseen? Voiko kehenkään luottaa? Aiheuttavatko miehet meille paineita? Vai lehdet ja mallit? Vai aiheutammeko me kenties itse paineita itsellemme? Vai pitäisikö kuitenkin ajatella, että kaikki lähtee itsevarmuudesta ja siitä, että kauneus on katsojan silmissä? Jos joku haluaa satuttaa toista pettämällä, niin se on sen ihmisen häviö, ei petetyn....
Jenniferiä, joka on toki naisellinen ja kaunis, ylistettiin niin paljon, että halusin kerätä tähän kollaasin julkkisnaisita, jotka itseäni tavalla tai toisella "ärsyttävät", jotka eivät ole mielestäni erityisen kauniita tai joiden ympärillä tapahtuvaa hypetystä en vaan ymmärrä. Valitsin nämä tietoisesti myös sen takia, sillä tiedämme kaikki, että yksi jos toinen nainen tässä kollasissa on miesten hehkuttama ja ties kuinka monen imartelevan listan kärjessä vuodesta toiseen keikkuva. Asioistahan voi olla eri mieltä.


Sitten on tämä toinen kollaasi, johon olen kerännyt mielestäni viehättäviä naisia. Mutta kas, vaikka olisin mielelläni Victoria's Secretin mallin näköinen, niin samaan aikaan yksikään ihailemistani naisista, ei mahdu tähän muottiin! On Olivia, joka on kasvoiltaan kaunis ja tyyliltään tyrmäävä, mutta hän jos kukaan on niin poikamainen vartaloltaan, että toista saa hakea. Sitten on Kim, jolla on niin näyttävät muodot, että suurin osa naisista todennäköisesti piilottelisi niitä. Sitten on Blake, joka on itse asiassa aika reitevä, jolla ei ole koskaan täydellisen huoliteltuja kulmakarvoja, ja joka oli niin epävarma (?) ulkonäöstään, että hän päätti tehdä ainakin nenäleikkausen. Ja lopuksi Vanessa. Nainen, joka on varmasti tehnyt itselleen jotain, mutta joka ei mielestäni siltikään pelkkää näyttää omanikäiseltään. Ja tähän perään voisin lisätä myös Ruotsin kuningatar Silvian.

Jos kadotit jo pointtini, niin pahoittelen sitä, ja yritän nyt lopuksi tehdä jonkin johtopäätöksen, jotta pääsette kiinni ajatuksistani. On todennäköistä, että jokainen meistä luokittelisi nämä naiset toisenlaisiin ryhmiin. On myös todennäköistä, että se mitä häpeämme itsessämme on jotain mitä emme tule ajatelleeksi, kun ihailemme julkkiksia punaisella matolla. Jos kaikilta näiltä naisilta poistaisi meikit ja hiustenpidennykset ja personal trainerit, niin todennäköisesti ketään heistä ei erottaisi työkavereistamme tai ystävistämme. Oikeanlaisilla vaatteilla ja meikeillä kuka tahansa tavis voi näyttää jumalaiselta, ja vieläpä paljon pienemmällä budjetilla. Toisaalta myös julkkikset mainitsevat, että heillä on asioita, joista he ovat epävarmoja. Se mikä näitä naisia kuitenkin yhdistää, ja meistä muista erottaa, on todennäköisesti asenne - itsevarmuus ja ylpeys siitä, että on nainen (sanokoon ja tehköön muut mikä haluaa)! Koska naiset oppivat olemaan ylpeitä omasta itsestään ja korostamaan parhaita puoliaan, niin, että huonoja puolia kukaan ei enää edes tule ajatelleeksi? :)


10 kommenttia:

 1. Mahtava postaus! Oon samaa mieltä kaikesta, varsinkin noista sun kollaaseista :D

  VastaaPoista
 2. Ihana lukea jotain näin älykästä! Välillä tuntuu, että blogeissa ei pohdita asioita tarpeeksi, tai lainkaan. Kiitos!
  -Kaisa

  VastaaPoista
 3. hassua, mä taas tykkään nimenomaan noista ensimmäisen kollaasin naisista: katie holmes, olivia wild, sandra bullock, heidi klum.<3 mutta hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me ollaankin kaikki niin erilaisia, ajattele, jos kaikki näyttäisivät samalta tai että kaikki taistelisivat vain yhdestä miestyypistä?!! ;)

   Poista
 4. ...and amen to that! :D

  Hyvä kirjoitus, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Muistakaa että Marc Anthony eli Markku-Antti pystyy lisäämään meriittilistaansa myös Maailman Seksikkäimmäksi Naiseksi usein äänestetyn Jenniferin lisäksi ex-vaimonsa eli entisen Miss Universumin, Dayanara Torresin. Ilmeisesti siinä miehessä on jotain, mitä me emme näe ;D

  Media antaa ja tekee tekemällä näistä tietyistä naisista jotain tavoittelemisen arvoista mielikuvaa, ovat siis onnistuneet tuotteistamaan itsensä näkyviksi, vaikka mielestäni heidän näyttelijän- tms. lahjansa eivät jää mitenkään erityisesti mieleen. No Kosto-Emily on kuitenkin tuore kasvo, eikä ollut ainakaan vielä liikaa esillä, ja vetää kieron roolinsa kunnialla läpi. En ole nähnyt (muistaakseni) häntä missään muussa sarjassa tai leffassa joten vaikea vielä arvioida.

  Ylläolevista naisista Vanessa Williams on suuren luokan kaunotar ja oikea rotunainen, joka lahjakas myös musiikkialalla :) Vaikka Täydellisissä Naisissa en oikein hänen roolistaan välittänyt, mutta Ugly Bettyn Wilhelminana oli ihan ykkönen!

  -L-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilmeisesti!! ;) Emilyn muistan itsekin ainoastaan vanhasta Everwoodista, jossa hän näytteli teini-ikäisenä. Mutta jos jotain positiivista haluaa hänestä hakea, niin hän ei ainakaan ole tehnyt nenälleen mitään (vielä)! :) Niin olikin, ja Wilhelminan vaatekokoelma ja asunto - oh ja ah!! :)

   Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...