perjantai 28. syyskuuta 2012

hedonistin päiväkirja

Jotenkin tuntuu aina pälliltä laittaa asupostauken perään kuvia ruoasta, eikä tämä ole muutenkaan mikään ruokablogi, MUTTA, mä itse koen, että kokkailu on kivaa, kun on inspiraatiota. Ja inspiraation löytäminen on taas kiinni siitä, että keksii jotain, mitä tekee mieli syödä saman tien! Joten tällä postauksella ei ole mitään muuta virkaa, kuin jakaa kerääntyneitä ruokakuvia ja ehkä vinkata teille, mitä voisitte kokata tulevana viikonloppuna.... :)


Kurpitsa-jauhelihavuoka


kotitekoinen lasagne 


Poronkäristys, perunamuusi ja puolukoita


pihviä, uunibataattia ja uunivalkosipuleita


Ja kaiken kruutaa tietysti ruokaan sopiva viini! ;) Mä olen kyllä sellainen hedonisti, että oksat pois! Jos joku syö elääkseen, niin mä todellakin elän syödäkseni, enkä mitä vaan, vaan kaikkea hyvää! Hyvää viikonlopun alkua kaikille! :)


7 kommenttia:

  1. Reseptejä näihin kiitos!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, kun mä heitän noita aina päästä, sovellan ja maistelen monta kertaa! Olisiko jokin tietty ruoka kiinnostanut, niin voin antaa siihen "reseptin"! :)

      Poista
  2. Kerrotko hei asap mitä kesäkurpitsa juttuun tulee! :) Kiva idea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on nyt sellainen suurinpiirtein ohje, mutta jos maistelet, niin hyvää tulee! :) Eli vuoan pohjalle pilkotaan kurpitsaa ja siihen päälle vähän yrttisuolaa tai suolaa ja vähän vettä. Itse tykkään siitä liemestäkin mitä loppujen lopuksi vuokaan tulee ja syön ruokaa usein lusikalla vähän niin kuin keittoa. Kurpitsoiden päälle kaadetaan jauhelihaseos, johon tulee sipulia, valkosipulia, jauhelihaa, tomaattimurskaa eri mausteita tuoreina tai kuivattuina - suolaa, pippuria, basilikaa, oreganoa, paprikajauhetta, yrttisekoituksia, persiljaa, tilliä, provensesekoitusta tms. Jauhelihan maustamisessa suosittelen maistelemaan, koska valmiin ruoan maustaminen onkin sitten vähän vaikeampaa. Jauhelihaseos kaadetaan tasaisesti kurpitsoiden päälle ja lopuksi ripotellaan juustoraaste. Koko homma uuniin 225C noin 30-40min...tämäkin riippuu siitä, miten iso vuoka/kurpitsa/jauhelihapaketti ok. Kun juusto saa hyvän värin ja näyttää vähän lasarnekuvalta, niin ruoka on valmis! Hetken aikaa voi antaa vetäytyä ja sitten syödään syvältä lautaselta ruisleivän kanssa. Tai vaikka lisukkeena potuille yms... :) Bon apetit!

      Poista
  3. Ahh, ihana toi lasagne:)) Ja pihviä, nam..
    -sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä kyllä tuli tällä kertaa superhyvää! Ohjetta on harjoiteltu niin kauan ja vielä kaikki astiatkin on hankittu kyseistä ruokalajia silmällä pitäen...onneksi kohta tulee taas joulupukki kylään! ;)

      Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...