keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

you know you love me, xoxo


Kävin tänään Facebookissa. Ja Ei. En ollut stalkkaamassa ketään, mutta olin saanut kavereiltani viestin koskien tulevaa viikonloppua ja kävin vastaamassa siihen. Tuollaiseen ryhmäkeskusteluun Facebook on kyllä kätevä, kotioloissa kun ei ole käytössä mitään Genesys Meeting –palaverimahdollisuutta kuten yrityksissä. Muuten sitä Facebookkia jaksaa sitten joka kerta ihmetellä yhtä paljon. 


Taidan olla kuitenkin utelias, kun silmään tuppaa aina pistämään etusivun ”jymyjutut” vaikka niitä kuinka yrittäisi välttää, mutta jostain syystä en ole koskaan hurahtanut Faceen kuten moni muu. Myönnettäköön, että ystävämme ovat luoneet meidän terassille ihan oikein Facebook-sivuston, johon vieraat voivat tsekata itsensä sisään….don’t ask me about it. Mutta silti. Luin artikkelin koskien sosiaalista mediaa, jossa kerrottiin, että tutkimuksen mukaan naiset viihtyvät enemmän sosiaalisen median verkkosivuilla verrattuna miehiin. Naisten suosikkeihin kuuluvat myös Facebook ja Twitter.

En kritisoi minkään sivuston käyttäjiä, enkä sekakäyttäjiä, olenhan itsekin ollut koukussa blogimaailmaan jo useamman vuoden. Näistä aiheista on silti mielenkiintoista keskustella ja vääntää kättä, mitä ja miksi. Jos mietin blogin ja Facebookin eroja, niin siitäkin huolimatta, etten kerro blogissani kaikkea elämästäni, koen, että blogissa voin olla enemmän oma itseni, ja salaa toivon, että se soisi mulle mahdollisuuden jollakin aikajänteellä saada samanhenkisiä ystäviä, tai edes kavereita. Jos taas haluaa olla aktiivinen Facebookin käyttäjä, täytyisi kertoa paljon enemmän omasta elämästään, niin teksteinä kuin kuvina, mutta olisinko silloin oma itseni? Virtuaalimaailmassa, jossa verkostoidutaan ja luodaan kaverilista joulupukin toivelistaa pidemmäksi, ruoditaan omia ja toisten parisuhdetilanteita, ollaan avoimesti yhdessä ja erotaan, esitellään ruskettuneita lihaksia parhailla rannoilla, valkoisia hammasrivejä maailman metropoleissa, juodaan parhaita viinejä ja syödään kampasimpukoita torvisienikastikkeella ja chevrejuustolla, saadaan kutsuja upeisiin juhliin ja fantastisille treffeille, niin ei kai kukaan halua myöntää olevansa yksinäinen, masentunut tai tylsä? En ainakaan minä.


Ja palatakseni artikkeliin. Oletteko huomanneet, että yhä useampi blogi on siirtynyt Facebookin ja/tai Twitterin puolelle? Jos sitä muutenkin tuntee, että on vähän myöhässä ja out, ja mistä ihmiset ovat muka niin paljon lukijoita yhtäkkiä saaneet, niin vähänkö sitä tuntee olevansa out, kun ei ymmärrä Facebookkia, ja Twitteria sitäkin vähemmän! Mitäs mieltä muuten olette tästä? Kuinka paljon seurailette blogeja näiden medioiden kautta? Itseäni blogeissa kiinnostaa edelleen kuvat, mutta ovatko Facebook ja Twitter merkkejä siitä, että blogimaailma on jälleen muuttumassa? Ymmärrän toki, että julkkiksen elämää voi olla mielekästä seurata realiajassa Twitterin kautta, mutta kuka nyt haluaisi kuulla, mitä tunteita Minulla on ennen wc-käyntiä, sen aikana tai sen jälkeen… :)


Artikkelin mukaan, suurin osa aloittaa netin käytön 11-vuotiaana. Ja näinhän se oli jo silloin kun olin itse saman ikäinen, tietokoneet olivat isoja laatikoita ja Kiss FM:n chat oli the place to be. Samaan aikaan kun puhumme netin vaaroista lapsille ja nuorille, luulisi, että teinien vanhemmat ovat iloisia, kun lapsi istuu koneella Facebookissa, selvin päin, omassa huoneessaan ja puhuu samaan aikaan iPhoneen, kuin taas niin kuin ennen vanhaan - kännissä, ilman puhelinta ja ilman minkäänlaisia vaarantunteita. Erot internetkäyttäytymisessä eivät tutkimuksen mukaan juurikaan eroa ihmisten muusta kanssakäymisestä. Eipä vissiin niin. Mutta mistähän johtuu, että samaan aikaan kun Facebookin kaverilistani on kasvanut, ystäväpiirini on kutistunut olemattomiin?

Kuvat lainattu.

8 kommenttia:

 1. Erittäin hyviä pointteja, olen miettinyt paljon samoja asioita. Mielipiteitä aiheesta mulla on varmaan kymmenen, mutten jaksa niitä tähän kaikkia kirjoittaa. Tuo ikäarvio pitää hyvin paikkansa, erot eri ikäryhmien välillä netinkäytössä ovat suuria. "Multitasking" on tärkeä taito, jonka lapset oppivat nuorena - vanhemmat esim. 40 v. ovat taas siitä aika usein ulkona... Monet tuntemani miehet eivät käytä fb:a, koska eivät luota sen tietoturvaan - täysin ymmärrettävästi. Itse kyllä sitä käytän päivittäin. Blogeja taas en seuraa siellä.
  Kirjoitat hyvin, lisää tälläisiä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooo, et tiedäkään kuinka paljon tuo viimeinen kommentti mieltäni lämmittää!! :) :)

   Poista
 2. En ole Facebookissa, ja suomalaiset tuttavat ja työkaverit ihmettelevät ja kommentoivat että "Sinusta nyt uskoisi ensimmäisenä että olet kaikissa mahdollisissa tuollaisissa! Miten ihmeessä juuri sinulla ei ole Facebook-tiliä?" Kysyn heiltä, että miksi pitäisi? Minun läheisimmät ystävät asuvat muualla kuin Suomessa ja me pidetään yhteyttä puhelimitse, meilitse ja chattaillen. Vaikuttaa jotenkin siltä että Facebookia hehkutetaan juuri nyt taivaisiin enemmän Suomessa kuin muualla, ja täällä kaikki hinkuvat sinne, mutta muualla sieltä halutaan jo pois, ja halutaan varmistaa ettei nettiin jää mitään jälkiä ja valokuvia Facebobokissa olemisesta :D Olen itse it-alalla nykyään, ja tietoturvaan on alkanut suhtautumaan vakavammin kuin koskaan aiemmin. Jopa luottokorttitietoni on napattu pariin otteeseen puolen vuoden sisällä, joten sitä on tullut lähes vainoharhaiseksi kun olen ostellut ainoastaan luotettavista nettikaupoista joissa on ollut mm. verkkopankkivarmennukset käytössä.

  Luen mielelläni muiden blogeja, ne ovat paljon mielenkiitoisempia. Pidän erityisesti blogistasi koska kirjoitat hyvin, otat hyviä kuvia, olet rehellinen ja uskallat kritisoida asioita etkä kulje muiden valtavirtablogien mukana :) Jatka samaan malliin.

  -L-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, Suomessa kuljetaan aika pikkaisen jälkijunassa...hihi! ;) Kiitos ihanista sanoistasi, yritän parhaani, kiitos teidän! :)

   Poista
 3. Tosi hyvä kirjoitus! Itse en seuraa blogeja Facebookin tai twitterin kautta enkä oikein koskaan ole ymmärtänyt ihmisiä, jotka aloittavat aamunsa postaamalla seinälleen aamukahvia tms. Mainitsemaasi ryhmäkeskusteluun Facebook on tosi kätevä sekä jos haluaa joskus jakaa jonkun hauskan tapahtuman vaikka kuvan muodossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa kuulla, kun joku kehuu omia tekstejä! :)

   Poista
 4. Oi, tosi hyvä kirjoitus, olen täysin samaa mieltä kanssasi! (vaikka kommentoinkin näin melko myöhään:)) En itse oikein tykkää Facebookista(vaikka siellä olenkin), sillä sieltä saa helposti täysin väärän käsityksen toisten elämästä. Blogit sen sijaan ovat ne mun juttu!:)
  Tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ja kiitos kun jätin viestin, vaikka aikaa onkin kulunut! ...näköjään mullakin kesti vastaamisessa tosi pitkään!! :)

   Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...