maanantai 9. heinäkuuta 2012

A Woman's Right to Shoes?

Kun seisoo hetken hiljaa suuren kaupungin kadulla ja yrittää sulkea mielestään autojen tööttäykset, tietyöt, vieressä kännykään puhuvan businessmiehen keskustelun, ärsyttävästi pirisevän soittoäänen jonkun naisen käsilaukussa, jota hän ei millään löydä, voi kuulla sen kaikista upeimman äänen, sen, joka saa jokaisen naisen tuntemaan itsensä voittajaksi – korkojen kopinan. Joku tuntematon on joskus sanonut: ”A pair of shoes can change your life. Just ask Cinderella.” Kengät todellakin ovat muuttaneet naisten maailman, mutta niin ne ovat muuttaneet monen miehenkin elämän, tuosta noin vaan.Itse olen vielä enemmän laukku- kuin kenkäihminen ja yhdyn täysin Carrie Bradshawn sanoihin: ”I'm thinking balls are to men what purses are to women. It's just a little bag, but we feel naked in public without it.” Se mikä kengillä ja laukuilla on yhteistä, on se, että ne tekevät naisen kuin naisen iloiseksi ja onnelliseksi, ainakin hetkellisesti. Upeat korkokengät jos mitkään, saavat sääret näyttämään pitkiltä ja kauniilta, ne saavat miesten päät kääntymään ja tuovat itsevarmuutta olemukseen. Laukku on taas piste i:n päälle, ja vaikka monen (miehen) mielestä on yhdentekevää mitä laukkua nainen kantaa, me naiset tiedämme, että laukku kertoo kantajastaan paljon, paljon enemmän. Puhumattakaan kantotyylistä!


Naisten suhde kenkiin ja laukkuihin on mielenkiintoinen. Kun nainen saa uuden upean lisän vaatekaappiinsa, niin sen kanssa on valmis lähtemään vaikka sotaan! Mutta myös jäämään kotiin ja pyörimään yksin peilin edessä. Se tunne, kun uudet kengät nitisevät jaloissa ja saavat verkkaritkin näyttämään vähintään tuhannen taalan juicyilta ja mollyilta – ah! Silloin ei huolet häivää, eikä haittaa edes se, luottokorttia joutuu lyhentämään ainakin parista palkasta. Ja autonkin voi ostaa vasta sitten vanhana, kun ei enää jaksa kävellä korkokengillä.


Verkkopankin tiliotetta katsoessa voi tulla hetkeksi huoli, että mitä sitä nyt meni taas ostamaan uuden parin kenkiä. Kaikki Sinkkuelämäfanit muistavat, että se huoli tuli myös Carrielle: I’ve spent $40,000 on shoes and I have no place to live? I will literally be the old woman who lived in her shoes!”. Mutta sitten katsot taas upeita sääriäsi tai hyllyllä odottavaa uutta laukkuasi, joka sanoo, että kyllä se ura vielä lähtee nousuun ja laskut tulee maksettua, ja yhtäkkiä ei enää harmitakaan. Carrien sanoja lainatakseni vielä kerran: ”I'm homeless! I'll be a bag lady! A Fendi bag lady, but a bag lady!!” Siinäpä se tärkein tuleekin sanottua, a Fendi bag lady.
Missään pain maailmaa en ole nähnyt yhtä paljon upeita korkokenkiä kuin Las Vegasissa, tosin missään päin maailmaan en ole myöskään nähnyt yhtä paljon läskiä ja varvassandaaleita. Ei ollut outo näky Vegasissa sekään, että miehen rinnalla kulki todella laitettu nainen, huulineen, rintoineen, laukkuineen ja kenkineen. Kaikki koot ja mallit olivat erilaisia, ja kertoivat kantajistaan paljon enemmän kuin mitä stereotyyppisesti voisi ajatella. Vegasissa kaikkiin näihin asioihin suhtauduttiin paljon avoimemmin kuin Suomessa ja sanomattakin on selvää, että tulot ja kulut olivat suhteessa toisiinsa.Ihmisten arvot ovat erilaisia ja niitä on vaikea mennä ulkopuolisena tuomitsemaan. Surullisimmat tarinat ovat niitä, kun tulot eivät pysy kulujen tahdissa, mutta siihen asti on kaiketi jokaisen oma asia, mitä rahoillaan tekee. Itse panostan kenkien lisäksi erityisesti laukkuihin. Niitä ei ole montaa, mutta ne ovat sitäkin arvokkaampia ja rakkaita. Laukut ovat sijoitus, joka hyvässä lykyssä jopa kasvattaa arvoaan ajan kuluessa, vähän niin kuin taide-esine, eli siis ihan täysin eri juttu kuin telkkarit, autot ja videopelit. :) Tätä perusteluahan miehet ei halua uskoa, mutta ehkäpä syytä olisi. Aiheesta on nimittäin julkaistu mielenkiintoinen artikkeli Iltalehdessä, josta koko tämä tekstikin sain alkunsa. Täältä voit lukea asiasta enemmän.

Kun luin edellä mainitut artikkelit, mielessäni alkoi pyöriä miljoona asiaa aiheeseen liittyen… Tässä jutussa en valitettavasti kerinnyt käsitellä puoliakaan näistä aiheista, sillä sitä varten pitäisi kirjoittaa kokonainen kirja. Ja toisen kirjan voisi täyttää pelkillä kenkäsitaateilla. Mutta kaiken jälkeen, kysymys kuuluu edelleen: What is it about shoes?  P.S. Kuvat lainattu  ja pahoittelen fonttikokoa! Kirjoitin tekstin Wordilla ja nyt blogger temppuilee, eikä mulla ole ennen matkaa aikaa kirjoittaa sitä uudestaan....joten antaa mennä! :) Mutta nyt se on Adios ja ihanaa viikkoa kaikille! :) 

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva teksti! Se on ihan totta, että kengät ja laukut saavat vaan aina niin ihanan olon. Etenkin ne suuret hankinnat joista on haaveillut vaikka kuinka paljon ja sitten kun on vaikka kuinka kauan säästänyt siihen kohteeseen rahaa ja lopulta pääset kauppaan hankkimaan sen ihanan jutun. Ne vasta sitten ovatkin elämän "pieniä" iloja :) Mutta on tämä kulutuksen ja brändien maailma myös tuhoisa, nimittäin huomaa, että joillain käy niin, että on pakko saada uusimmat trendit, sillä uskoo että muut ihmiset arvostavat enemmän, jos olalla roikkuu chanel. Sitten joutuukin kierteeseen, kun velat on yli äyräiden, mutta uutta on aina pakko saada. Kuinkahan moni bloggaajakin tuntee, että säännöllisin väliajoin olisi lukijoille tarpeellista näyttää jotain uutta ja hienoa.. Itse taas saan blogeista vain inspiraatiota ja siksi niitä luenkin. Punainen lanka taisi tästä kommentista kadota jo ajat sitten, mutta pääpointti oli, että hyvä teksti! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä postaus! Laukku kertoo naisesta todella paljon!! :D

    VastaaPoista
  3. Oikein osuva postaus! Mä en oikein tiedä kallistuako enemmän laukkujen vai kenkien puoleen.. Ehkä kenkien. Mutta molemmat saa hyvälle tuulelle (:

    VastaaPoista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...