maanantai 25. kesäkuuta 2012

Pietarista...

Hei kaikki! Tulin eilen Pietarista ja sen jälkeen olenkin lähinnän nukkunut - eilen päikkärit, viime yönä loman kunniaksi nukkumista aamu kymmeneen, hetki sitten taas päikkärit...loma on nyt alkanut sateisissa merkeissä, mutta siitä huolimatta tuntuu, että kaikennäköistä on jo kerinnyt tapahtua ja nukkumalla olen kerännyt voimia seuraavaa neljän viikon koitosta varten. Eilen kerkesin jo piipahtaa Zaran aleissa ja yhden mahtavan alelöydön tein jo Pietarissa...siitä kohta lisää.

Ennen matkaa Sofia kyseli Pietarista ja toivoi postausta aiheesta, joten tässä tulee sellainen. Tämä ei kuitenkaan ole matkablogi, joten kerron asiasta hyvin kompaktisti. Sen sijaan, jos teille tulee jotain kysymyksiä aiheesta, niin voitte laittaa kommenttinne tämän postauksen kommenttiboksiin. :)


Pietari on yksi Venäjän suurkaupungeista ja Suomesta katsottuna kenties kaikista läheisin ja tunnetuin paikka. Kaupunki sijaistee Nevan joen rannalla ja lukuisten kanaalien, suihkulähteiden ja kauniin arkitehtuurin takia sitä kutsutaan toisinaan pohjoisen Venetsiaksi. Jos satutte joskus menemään Pietariin kesällä, suosittelen visiittia Pietarhoviin ja veneretkeä kanaaleja pitkin, sellaiselle pääsee lähes jokaisen kanaalin kohdalla, kun liikkuu pääkadulla Nevskilla.

Pietariin on nyt helpompi mennä kuin koskaan aiemmin. Edellisellä kerralla menin Pietariin lentokoneella, mutta turvatarkastusten ja lentokentän sijainnin takia, matka-ajassa ei juuri säästä mitään. Tällä kertaa matkustin ensimmäistä kertaa Allegro-junalla ja sitä voin kyllä suositella lämpimästi kaikille!! Vain 3,5h ja olet Pietarin keskustassa, metro on lähellä ja Nevskille on vain muutama pysäkki. Monet suomalaiset ovat pelänneet Venäjälle menemistä kielitaidon puutteen takia, mutta voin kertoa, että nykyään metrossa käytetään englanninkielisiä pysäkinnimiä ja linjat on merkitty selkeästi eri väreillä. Nevskin liikkeissä käyvät maksuvälineenä yleisimmät luottokortit ja jos hirveä koti-ikävä iskee, niin Stockalta saa myös suomalaista ruokaa. :)

Monet "nähtävyydet" näkee jo siinä, kun kävelee Nevskin päästä päähän; on kirkkoja, rakennuksia, vahanukkekabinetteja, erilaisia ruokapaikkoja McDonaldsista venäläiseen kansallisruokaan, kauppoja, matkamuistomyymälöitä, tavarataloja, katumuotokuvanpiirtäjiä, teattereita, kanaaleja ja siltoja, teatterilippukioskeja, turistibusseja ym....

Viime lauantaina oli joka vuotinen "punaisten purjeiden" -päivä, eli päivä, jolloin monet nuoret juhlivat valmistumistaan. Kaupunki oli täynnä sotilaispukuihin pukeutuneita merimiehiä ja muita, joita en tunnistanut ja kuulemani mukaan, heille olisi ollut illalla jotain ohjelmaakin. Nevskin yllä oli koristeena punaisia purjeita ja tapahtumaa mainostettiin mm. metrossa. Itse en tähän tilaisuuteen osallistunut ja sääkin muuttui illemmalla sateiseksi, mutta tiedän, että valmistujaisyönä nuorilla on tapana pyöriä kaupungilla aamuun asti ja katsoa mm. nousevia siltoja (kuva vas. alhaalla). Sillat nostetaan joka yö laivaliikenteen takia ja silloin ei ole mahdollisuutta päästä toiselle puolelle siltaa, vaan kotiin menemistä joutuu odottamaan muutaman tunnin. :)

Matka oli onnistunut, sää erittäin lämmin, ruoka hyvää ja Galerian kauppakeskuksessa voi todellakin viettää päivän jos toisenkin. Shoppailut jäivät tällä kertaa vähäisiksi, mutta sitäkin paremmiksi ja hyödyllisemmiksi. Ennen kaikkea kaikki mitä löysin oli suoraan ostoslistaltani - näistä lisää myöhemmin! ;)2 kommenttia:

  1. Oli kiva lukee enemmän Pietarista ja vielä jonkun omia kokemuksia, kiitos siis tästä postauksesta:) Sun reissu kuulostaa kyllä hyvältä ja onnistuneelta ja Pietari vaikuttaa hienolta kaupungilta vierailla. Ja shoppailuista onkin kiva kuulla;) Vau tota silta kuvaa, niin kaunista!:) -sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä upea kuva ja noita on varmaan otettu miljoonia erilaisia eri vuodenaikoina ja eri vuorokaudenaikoina! Vielä yksi shoppailupostaus Pietarista on tulossa... :)

      Poista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...