tiistai 11. tammikuuta 2011

the new middle east

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että haluaisin käydä Lähi-idässä. Viime kevään SATC -leffa sai miettimään asiaa vielä enemmän ja tänään kun kävin kampaajalla, kampaajani huolehti siitä, että nyt mä haluan ihan varmasti sinne suuntaan!

Hän kertoi pelkkiä positiivisia asioita Dubain ja Bahrainin matkastaan ja suositteli niitä lämpimästi! :) Mua on aina epäillyt islammaahan meneminen, mm. koska en haluaisin pukea kaapua etelänlomalla ja koska mulla on ns. "traumoja" Turkista....mutta kuulemma erityisesti Bahrainissa sai vaalea suomalaisneinenkin olla ihan rauhassa! :) Ja onhan kohteet kyllä näkemisen arvoisia!!! En ole koskaan käynyt Thaimaassa, mutta jostain syystä uberkuumuus ja pelkkä rantaloma ei enää uppoa muhun, haluan kokemuksia ja veikkaan, että arabimaat, jos mitkä tarjoaisi niitä. Olisi kiva käydä myös Istanbulissa, mutta tämänpäiväisen markkinoinnin perusteella arabimaat taitavat sittenkin olla listalla ensimmäisinä....;)

Oli kyllä pakko mennä heti googlettelee kuvia kohteista ja ajattelin jakaa ne kanssanne....

Onko kukaan käynyt arabimaissa? Mitkä ovat teidän kokemukset? :)

7 kommenttia:

 1. Mäki haluun, mäki haluun!!! Mä tuun sun mukaan, jos oot joskus menossa:D Ja who knows, ehkä mä meen joskus töihin arabimaahan, sit saat tulla muo moikkaa:)

  VastaaPoista
 2. Ja minähän tulen, as always! ;)

  VastaaPoista
 3. Palasin juuri dubaista. Oli loistava matka, mutta kyllä suosittelen oppaiden lukemista ennen matkaa ihan eri tavalla kuin johonkin usa:n tai euroopan kohteeseen. Itse pidin peittävää päällä muualla kuin rantakohteissa ja jos on poikaystävän kanssa liikkeellä, pitää esittää olevansa naimisissä ettei katsota oudosti hotellilla. Myös lainsäädäntö on tiukka. Vahingossa kengänpohjaan jäänyt marinpala aiheuttaa 4v vankeutta.

  Mutta ihanaa oli. Dubaissa kohtaa monta maailmankolkkaa ja ostoskeskukset ovat luksusta toisen perään. Varmasti turistien valtaamissa hotelleissa myös asujen ja asumisen rajat on erilaiset kuin meillä, kun haluttiin asua paikallisten kanssa samoissa kortteleissa vanhan kaupungin sykkeessä.

  VastaaPoista
 4. Heippa! Löysin blogisi ihan sattumalta ja ajattelin tähän postaukseen jättää kommenttini :) Olen itse lähdössä huhtikuussa Dubaihin häämatkalle. Se ei ole ehkä paras mahdollinen häämatkakohde, koska siellä ei ole suotavaa halailla ja pussailla julkisesti, mutta ei se mitään ;) Sen verran paikasta tiedän, että siellä on rajattomat ostosmahdollisuudet, paljon tekemistä (ei niinkään nähtävää kuten Euroopassa linnat, kirkot jne..) ja esim. taksit ovat pilkkahintaisia. Dubai on siis ostos- ja rantakohde :) Rannoille on yleensä pieni maksu, 1-2€/henkilö.

  Kesällä Dubaihin ei juurikaan edes tehdä matkoja, koska siellä on niin kuuma ettei pysty olemaan. Itse menen tosiaan huhtikuussa ja sekin alkaa olemaan melko myöhäinen aika matkustaa sinne. Paras aika on melkeinpä kun meillä on talvi :) Odotan matkaa kyllä innolla ja kuten mk kommentoi, aion ottaa ennen matkaa Dubaista selvää mahdollisimman paljon ja merkata karttaan valmiiksi kohteita joissa haluan käydä :)

  VastaaPoista
 5. mk, joo, tuo on muuten mielenkiintoinen seikka koskien lainsäädäntöä! Kampaajani kertoi kanssa, että siellä oli hirmu siistiä ja tuttu oli saanut sakot siitä kun söi purkkaa metrossa! :)

  Noora, onnea tulevien häiden johdosta! :) Jos muistat, niin tule tänne kertomaan miten reissu meni! Mielläni kuulen lisää aiheesta! :) Voisi tosiaan ensi talvea silmällä pitäen harkita vakavasti tota kohdetta...ostos- ja rantakohde kuulostaa hyvältä! ;)

  VastaaPoista
 6. Itse olin viime vuoden tammikuussa Dubaissa. Sukulaiset asuvat siellä, joten niiden mukana pääsin "parhaimpiin" paikkoihin. Ostoskeskuksissa oli ihanaa viettää aikaa. Vinkkinä, että tammikuun lopussa on shopping festivaalit ts. -50 tai jopa -80% ja vaatteet ei ole vanhoja rytkyjä vaan "dubai laatua".
  Kerron enemmän jos haluat kuulla, kun nähdään.
  -Kristiina-

  VastaaPoista

Mahtavaa, että päätit jättää kommentin! Piristät päivääni! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...